Sănătate

Spitalul Județean Cluj preia refugiați bolnavi sau răniți! Femeie în stare gravă, operată de urgență

Spitalul Județean de Urgență din Cluj-Napoca preia refugiați ucraineni bolnavi sau răniți în urma conflictului din Ucraina. O femeie care suferă de o boală gravă va fi operată în regim de urgență.

Spitalul Județean Cluj preia refugiați ucraineni bolnavi sau răniți! Spitalul Județean Cluj preia refugiați ucraineni bolnavi sau răniți!

 

 


În prezent trei refugiați ucraineni beneficiază de asistență medicală din parte Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

 


Aceștia sunt internați pe secțiile clinice ale spitalului:

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„Solidaritatea umană este foarte importantă în aceste zile în care semenii noștrii aflați foarte aproape suferă din cauza războiului. Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca s-a alăturat efortului general de a asigura asistență medicală refugiaților ucrainieni. La această oră,  3 persoane refugiate au beneficiat de asistență medicală de urgență și sunt internate în secțiile clinice ale spitalului”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a unității medicale.


Spitalul Județean, pregătit să preia pacienți răniți din Ucraina

Una dintre cele trei persoane care se află în prezent în grija Spitalului Județean este o femeie din Ucraina în vârstă de 40 de ani care este grav bolnavă.

Este este internată pe secția de Neurochirurgie și în curând va fi operată în regim de urgență:


„Există refugiați care ajung la spitalul nostru cu afecțiuni grave fiind transferați direct din spitale de peste granița, ca urmare a faptului că activitatea spitalelor ucrainiene este grav afectată de acțiunile militare. Olena, pacientă în varstă de 40 ani din regiunea Transcarpatia, a ajuns la spital cu o afecțiune neurochirurgicală foarte gravă. După efectuarea unor investigații suplimentare, ea va fi operată în regim de urgență de o echipă a Clinicii de Neurochirurgie”, se mai arată în postare.

De asemenea, întrebat despre pacienții răniți în urma conflictului din Ucraina, purtătorul de cuvânt al spitalului, Dorel Danciu, ne-a spus că unitatea este disponibilă și pregătită pentru a-i ajuta și pe aceștia, nu doar pe cei care suferă de afecțiuni medicale:

„Cei trei pacienți beneficiază de îngrijire de specialitate pe Secțiile Clinice Neurochirurgie, Chirurgie Orală și Maxilo-Facială, respectiv Neurologie.

Datorită faptului că spitalul asigură urgențele în toate specialitățile medico-chirurgicale, suntem disponibili și pregătiți să preluăm pacienți în toate secțiile clinice, inclusiv persoanele civile rănite în urma acțiunilor militare”, a declarat pentru monitorulcj.ro Dorel Danciu, purtator de cuvant SCJU.

CITEȘTE ȘI:

Rafila: „Am identificat 3.152 de paturi de spital unde răniții din Ucraina pot primi îngrijiri”

Războiul din Ucraina, spre final? Ofensiva Rusiei încetinește. Trupele ruseşti încep să își piardă puterea de luptă

Ultimele Stiri
abonare newsletter