Sănătate

8 ucraineni, tratați la Spitalul de Urgență din Cluj. O femeie grav bolnavă a fost operată cu succes

În Cluj-Napoca, la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU), 8 ucraineni refugiați au fost tratați până în prezent. Între aceștia se numără și o femeie grav bolnavă, cu o tumoare.

8 ucraineni, tratați la Spitalul de Urgență din Cluj-Napoca/ sursă foto: Facebook- SCJU 8 ucraineni, tratați la Spitalul de Urgență din Cluj-Napoca/ sursă foto: Facebook- SCJU

 

 


Una dintre persoanele care au fost în grija Spitalului Județean este o femeie din Ucraina în vârstă de 40 de ani, ce s-a internat pe secția de Neurochirurgie, și a fost operată în regim de urgență.

 


„De evidențiat cazul pacientei Olena (40 de ani) care s-a prezentat pentru consult la Clinica de Neurochirurgie, unde în urma efectuării examenului de specialitate s-a constat existența unei formațiuni tumorale. O echipă condusă de Prof. dr. Ștefan Florian a inervenit de urgență pentru eliminarea prin intervenție chirurgicală a formațiunii tumorale, evoluția postoperatorie a pacientei fiind favorabilă. 

Ulterior, pacienta a fost externată cu recomandări de tratament și monitorizare”, a declarat Dorel Danciu, purtator de cuvant SCJU, pentru monitorulcj.ro.


8 pacienți din Ucraina la SCJU

În total, de la începutul conflictului din Ucraina și până în prezent, 8 refugiați au beneficiat de servicii medicale la SCJU:

„Un număr de 8 pacienți ucraineni au beneficiat de servicii medicale în SCJU Cluj, spitalizare continuă de scurtă durată și prezentări în ambulator, până în acest moment”, a spus purtătorul de cuvânt Dorel Danciu joi, 17 martie.


De asemenea, întrebat cu o săptămână înainte despre pacienții răniți în urma conflictului din Ucraina, Danciu ne-a spus că unitatea medicală este disponibilă și pregătită pentru a-i ajuta și pe aceștia, nu doar pe cei care suferă de afecțiuni medicale:

„Datorită faptului că spitalul asigură urgențele în toate specialitățile medico-chirurgicale, suntem disponibili și pregătiți să preluăm pacienți în toate secțiile clinice, inclusiv persoanele civile rănite în urma acțiunilor militare”, a spus pentru monitorulcj.ro purtatorul de cuvant al SCJU.

CITEȘTE ȘI:

Spitalul Județean Cluj preia refugiați bolnavi sau răniți! Femeie în stare gravă, operată de urgență

Rafila: „Am identificat 3.152 de paturi de spital unde răniții din Ucraina pot primi îngrijiri”

Ultimele Stiri
abonare newsletter