Sănătate

Campania de vaccinare anti-COVID-19 va fi transferată programului desfășurat prin cabinetele medicilor de familie

După numirea secretarului de stat Andrei Baciu la conducerea comitetului campaniei de vaccinare anti-COVID începe transferarea acestei activități către Programul Național de Vaccinare, desfășurat prin cabinetele medicilor de familie.

Campania de vaccinare anti-COVID-19 va fi transferată programului desfășurat prin cabinetele medicilor de familie Campania de vaccinare anti-COVID-19 va fi transferată programului desfășurat prin cabinetele medicilor de familie

 

 


Vaccinarea anti-COVID-19 va intra în scurt timp în procedură similară cu vaccinarea pentru prevenirea altor boli, ca parte a Programului Naţional de Vaccinare al Ministerului Sănătăţii, potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu.

 


Într-o postare pe pagina sa de Facebook, el spune că a „preluat responsabilitatea de a conduce Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea cu obiectivul clar definit de a asigura transferul activităţii de vaccinare anti-COVID de la tip campanie către Programul Naţional de Vaccinare al Ministerului Sănătăţii desfăşurat prin cabinetele medicilor de familie”.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 


„Această tranziţie va dura câteva săptămâni, timp în care toţi cei care doresc să se vaccineze vor putea să o facă în continuare în cele mai bune condiţii, într-un mediu sigur, susţinut de profesionalismul personalului medical. 

E o responsabilitate importantă şi îi mulţumesc premierului Nicolae Ionel Ciucă pentru încrederea acordată. Am avut o colaborare foarte bună cu colegul şi prietenul meu, Valeriu Gheorghiţă, în cadrul echipei CNCAV. A fost o muncă într-o echipă extraordinară, pe care o vom duce la bun sfârşit în săptămânile care urmează”, precizează Andrei Baciu.


Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a fost desemnat preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, publicată marţi în Monitorul Oficial.

Colonelul doctor Valeriu Gheorghiţă a preluat, începând cu 1 martie, funcţia de manager al Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. dr. Agrippa Ionescu”, conform Serviciul Român de Informaţii.


Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de SRI, Valeriu Gheorghiţă va pune în aplicare un plan managerial destinat creşterii „constante” a calităţii actului medical pentru întreaga comunitate deservită de unitatea medicală.
 

CITEȘTE ȘI:

Valeriu Gheorghiță a lăsat campania de vaccinare pentru funcția de manager în cadrul SRI

Valeriu Gheorghiță nu mai este coordonatorul campaniei de vaccinare în România

Ultimele Stiri
abonare newsletter