Actualitate

Valeriu Gheorghiță nu mai este coordonatorul campaniei de vaccinare în România

Valeriu Gheorghiță a fost înlocuit în fruntea Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 de Andrei Baciu.

Valeriu Gheorghiță nu mai este coordonatorul campaniei de vaccinare în România Valeriu Gheorghiță nu mai este coordonatorul campaniei de vaccinare în România

 

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a fost desemnat preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, publicată marţi în Monitorul Oficial.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Printr-o altă decizie, premierul a constatat încetarea calităţii de preşedinte al CNCAV a lui Valeriu Gheorghiţă, şef al Centrului Medical de Intervenţie Epidemiologică la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar "Dr. Carol Davilla".

Valeriu Gheorghiță a fost numit în fruntea CNCAV în urmă cu un aproximativ un an și jumătate. Medicul de 40 de ani a absolvit în 2006 Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş şi a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe medicale în 2013, cu o lucrare în domeniul bolilor infecţioase, coordonator fiindu-i medicul Adrian Streinu-Cercel. 


Valeriu Gheorghiță s-a ocupat în ultimele luni de tot ceea ce înseamnă campania de vaccinare, dar lucrurile nu au mers în direcția dorită de autorități.
 

CITEȘTE ȘI:

Când va ajunge prima tranșă de seruri pediatrice împotriva COVID-19? Gheorghiță: „Pot să vă spun că toate procedurile sunt pregătite”

Valeriu Gheorghiță: „În niciun caz nu e finalul valului 4”. Clujul, printre județele cu rată de vaccinare peste 50%

abonare newsletter