Sănătate

Premierul Florin Cîțu, apel la prefecți: „Aș vrea să văd cât mai multe evenimente legate de vaccinare”

Premierul Florin Cîțu a făcut apel la prefecții din țară, să organizeze mai multe evenimente pentru vaccinare, precum cel de la Timișoara, Maratonul vaccinării, în cadrul căruia s-au vaccinat peste 6.000 de persoane.

 

 


Prim-ministrul României, Florin Cîțu, a luat cuvântul la începutul ședinței ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode cu prefecții din țară, privind organizarea în weekendul de 1 Mai și de Paște.

 


Premierul a declarat că ne aflăm pe o pantă descendentă a valului trei al pandemiei de COVID-19, punctând că este importantă continuarea campanaiei de vaccinare. În acest sens, el a făcut apel la prefecți, să se implice alături de primari și președinții consiliilor județene pentru organizarea de evenimente pentru vaccinare, precum maratoane ale vaccinării, centre drive-thru și echipe mobile de vaccinare. 

„Suntem pe o pantă descrescătoare a valului trei, care încă nu a trecut, dar ceea ce a fost mai greu, a trecut și a contat foarte mult implicare dumneavoastră, a prefecților, subprefecților și structurilor MAI. Avem un weekend important în față, fiind Sărbătorile de Paște și ziua de 1 Mai liberă, de care familiile profită pentru a merge într-un mic concendiu. Din punctul nostru de vedere, nu s-a schimbat nimic, avem aceleași reguli, obligativitatea purtării măștii, folosirea dezinfectanților, păstrarea distanței. Sunt sigur că veți face o treabă foarte bună în acest weekend.


Am avut ieri o discuție cu aleșii locali, primarii de municipii, comune și orașe, am cerut implicare, aș vrea să văd și la dumneavoastră același nivel de implicare. Aș vrea să văd în fiecare weekend cât mai multe evenimente legate de vaccinare, Timișoara a dat un exemplu foarte bun în acest sens. Avem deja deschise două centre drive-thru la Cluj-Napoca și la Deva. E important să vă implicați și dumneavoastră. Trebuie să punem toate resursele în a avea o campanie de vaccinare de succes, nu este un moft al guvernului, ci singura soluție pentru a reveni la normalitate. Depinde de noi toți să revenim cât mai rapid. Eu sunt optimist, avem dozele și știm că românii vor să se întoarcă la o viață normală”, a declarat premierul Florin Cîțu.

CITEȘTE ȘI


Festivalurile, posibile din această vară. Boc: „Sunt convins că le vom organiza, doar dacă ne vaccinăm”

 

abonare newsletter