Sănătate

Peste 1.300 de clujeni, vaccinați anti-COVID19 în DOAR 24 de ore! Câte reacții adverse au fost semnalate?

1.302 de clujeni au fost vaccinați împotriva COVID-19 în doar 24 de ore. Au fost semnalate reacții adverse, ușoare și locale.

 

 


Luni, în data de 4 ianuarie 2021, au fost vaccinate 1302 de persoane în Cluj. Până acum, 1677 de persoane care lucrează în sistemul sanitar sau social au fost vaccinate.

 


Luni, o singură persoană a avut reacții adverse, ușoare și locale. În total, reacțiile adverse au fost semnalate doar la 4 persoane din Cluj.

În etapa 0 de vaccinare, personalul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca a fost vaccinat.


Vaccinarea este gratuiră și voluntară pentru fiecare persoană.

Potrivit datelor comunicate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 4 ianuarie, ora 17.00, este următoarea:


Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 din întreaga țară

1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (luni, prima administrare) – 11.912

2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020, prima administrare) – 25.508.


3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (luni): 10 reacții comune și minore, dintre care:

- 1 reacție de tip local;
- 9 reacții generale .

4. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 47 reacții comune și minore, dintre care:

- 8 reacții locale cu durere la locul injectării;
- 39 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, anxietate, alergii de tip urticarie).

CITEȘTE ȘI:

Vârstnicii și studenții mediciniști din Cluj, vaccinați de săptămâna viitoare. Ce se întâmplă dacă un medic refuză să se vaccineze?

 

Clujul, din nou o „zonă roșie” de COVID19. Se află în topul județelor cu cea mai mare rată de infectare

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter