Sănătate

Clujul, din nou o „zonă roșie” de COVID19. Se află în topul județelor cu cea mai mare rată de infectare

Pentru o perioadă județul Cluj a ieșit din „zona roșie” de infectare cu COVID-19, datorită numărului mic de cazuri depistate. Astăzi, 5 ianuarie, Clujul a ajuns iar în vârful județelor din țară cu cele mai mari incidențe.

 

 


Pentru câteva zile, Clujul s-a situat în „zona galbenă”, cu o incidență între 1,5 și 3. Totuși, astăzi, 5 ianuarie 2021, județul a intrat din nou în „zona roșie”, ajungând la rata de 3,07 cazuri la 1.000 de locuitori.

 


Astfel, județul transilvănean ocupă locul trei pe țară la numărul de cazuri. Înaintea sa, în clasamentul județelor cu cele mai mult infectări se situează Ilfov pe locul unu cu incidența de 4,11 și Timiș cu 3,2 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori.

Pe lângă cele trei județe, și capitala este o „zonă roșie” de infectare cu COVID-19, înregistrând o rată de infectare cu COVID-19 de 3,56 la mie.


22 județe din țară sunt, în prezent, „zone verzi” cu incidențe sub 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori, având o situație foarte bună, iar 16 județe sunt „zone galbene” cu incidențe între 1,5 și 3 cazuri la mie.

CITEȘTE ȘI:


Două comune clujene, zone riscante de infectare cu COVID19! Incidență de peste 5 la mie

 

Nouă comune nu mai au niciun caz de COVID19! Incidențe FOARTE MICI în localitățile din Cluj. Vezi lista

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter