Sănătate

Un milion de lei pentru spitalele clujene. Boc: „Datorită lor, Clujul nu este astăzi în CARANTINĂ”

Consiliul local a aprobat vineri finanțarea mai multor spitale din Cluj-Napoca cu suma totală de un milion de euro.

 

 


Trei spitale clujene au primit fonduri în valoare totală de un milion de lei, în contextul pandemiei de coronavirus. Este vorba despre Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie „Prof. dr. Octavian Fodor” Cluj-Napoca și Institutul Inimii De Urgență Pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu”.

 


Primarul Emil Boc a declarat că, prin alocarea acestor sume, se ajunge la un total de 11,3 milioane de euro, fonduri distribuite spitalelor din municipiu.

„Astăzi venim cu un sprijin de un milion de lei pentru spitalele clujene, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Gastroenterologie și Institutul Inimii. Prin aceste alocări, ajungem la 11,3 milioane de euro alocate anul acesta Spitalului Clujana și a celorlalte spitale. Din toată sărăcia pe care o avem și din greutățile mari cu care ne confruntăm, am răspuns solicitării acelor spitale care au facut un apel către noi, să le sprijinim.


Le mulțumim și îi felicităm pentru ceea ce fac, pentru că datorită lor Clujul nu este astăzi în carantină, datorită capacității sistemului medical de a face față la provocări și datorită efortului comun al spitalelor și al autorităților de a pregăti infrastructura și a asigura cadrul necesar și nu în ultimul rând, datorită comportamentului responsabil al clujenilor. Dacă lucrăm în continuare împreună, trăgând la aceeași trăsură, putem trece mai ușor prin această perioadă dificilă, de vremurile în care trăim”, a declarat Primarul Emil Boc, în timpul ședinței consiliului local. 

CITEȘTE ȘI


Personalul medical din Cluj e SUPRASOLICITAT. Posturi suplimentate și fonduri de la județ pentru spitale

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter