Sănătate

Diabetul, boala care dublează riscul de DECES în cazul infectării cu COVID19

Persoanele care suferă de diabet prezintă un risc dublu de deces în cazul în care se infectează cu noul coronavirus. Numărul infecțiilor COVID19 crește de la o zi la alta.

 

 


Numărul infecțiilor cu noul coronavirus continuă să crească de la o zi la alta, iar acum cercetătorii au lansat un nou avertisment privind categoriile de risc. Mai exact, persoanele care suferă de diabet prezintă un risc dublu de deces dacă se infectează cu noul coronavirus.

 


Diabetul crește riscul de deces din cauza COVID19

Potrivit unui studiu publicat recent, persoanele care suferă de diabet prezintă un risc mare de a dezvolta complicații ce pot duce chiar la deces, în urma infecției cu noul coronavirus.

„Vulnerabilitatea persoanelor cu diabet în timpul unei urgențe de sănătate publică a devenit evidentă prin riscul de cel puțin două ori mai crescut de a dezvolta forma severă a bolii sau chiar de deces după contractarea noului coronavirus”, arată studiul.


Experții susțincă povara globală a diabetului reprezintă un adevărat pericol, întrucât numărul bolnavilor se ridică la 463 de milioane de adulți în 2019.

Aproximativ 4,2 milioane de persoane au murit anul trecut ca urmare a acestei afecțiuni și a complicațiilor sale, potrivit echipei de cercetare.


CITEȘTE ȘI:

Remdesivir NU este recomandat pacienților cu COVID19. Doctorii sunt sfătuiți să administreze altceva bolnavilor

 


 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter