Sănătate

Remdesivir NU este recomandat pacienților cu COVID19. Doctorii sunt sfătuiți să administreze altceva bolnavilor

OMS sfătuiește medicii să nu prescrie Remdesivir pacienților cu coronavirus din spitale. Se pune la îndoială eficacitatea singurului antiviral aprobat pentru tratarea COVID19.

 

 


Remdesivir este un antiviral aprobat în tratamentul pentru noul coronavirus, dar un expert OMS a spus că medicamentul nu este recomandat pacienților internați în spitale cu COVID19, indiferent de cât de grav sunt bolnavi, deoarece în prezent nu există dovezi cum că antiviralul le-ar îmbunătăți starea sau nevoia de ventilație.

 


Remdesivir nu se recomandă pentru tratarea COVID

Instituția a recomandat utilizarea steroizilor pentru a trata pacienții bolnavi în stare severă de COVID19. Steroizii sunt ieftini, se administrează pe cale orală și sunt disponibili pe scară largă. Remdesivir costă 2.340 dolari și se administrează intravenos. OMS a decis, de asemenea, să suspende remdesivirul din lista sa de precalificare, o condiție prealalbilă pentru achiziții în țările în curs de dezvoltare.

„Cred că trebuie să avem o atitudine echilibrată. Astfel de discuții au fost și cu alte terapii antivirale, terapii eficiente. Ne aducem aminte de hidroxiclorochină și nu numai. Cred că lucrurile trebuie puse cumva în balanță. Pentru că a folosi dexametazona ca antiinflamator, sigur, cu eficiență, nu înseamnă că înlocuim efectul antiviral. Sunt lucruri total diferite. Și într-adevăr, variantele de tratament în acest moment sunt limitate. Nici Remdesivirul nu îl găseam pentru toți pacienții. Cred că lucrurile trebuie bine câtărite și văzut, la nivel de studii, dacă într-adevăr între beneficiu și efect și lucrurile neplăcute care pot apărea, trebuie să alegem o anumită variantă”, a declarat Adrian Marinescu, medic infecționist, conform Antena3.


Producătorul Remdesivir dezamăgit de decizia OMS

Producătorul Remdesivir, compania Gilead, spune că Remdesivirul, cunoscut acum sub numele său Veklury, a fost recomandat de instituții de renume. Compania a spus că există dovezi solide ca urmare a mai multor studii care arată că medicamentul a accelerat recuperarea bolnavilor de COVID19.

„Suntem dezamăgiți că recomandările OMS par să ignore aceste dovezi într-un moment în care cazurile sunt în creștere dramatică în întreaga lume și medicii se bazează pe Veklury ca pe primul și singurul tratament antiviral aprobat pentru pacienții cu COVID19 în aproximativ 50 de țări”, spune Gilead.


CITEȘTE ȘI:

Un antiviral nou folosit în România pentru bolnavii de COVID19 ajută la eliminarea mai RAPIDĂ a infecției

 


 

 

Greșeala uriașă pe care o fac cei care vor să prevină sau să trateze COVID19. Rafila: Nu mai cumpărați așa ceva!

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter