Sănătate

Oamenii nu vor scăpa de masca nici după vaccinarea pentru COVID19

Nu se va putea reveni imediat la o viață normală chiar ți după vaccinarea pentru noul coronavirus. Va fi nevoie în continuare de mască de protecție și de distanțare socială.

Oamenii nu vor scăpa de masca nici după vaccinarea pentru COVID19 Oamenii nu vor scăpa de masca nici după vaccinarea pentru COVID19

 

 


Anthony Fauci, expert în boli infecțioase din Statele Unite, a avertizat că nu se va putea reveni imediat la o viață normală chiar și după vaccinarea pentru noul coronavirus.

 


Este recomandat oamenilor să poarte mască și să practice distanțarea socială chiar și după ce se vor vaccina.

Compania americană Moderna a anunțat că, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu clinic, vaccinul său pentru Covid19, dezvoltat în colaborare cu Institutul Național pentru Boli Infecțioase și Alergii din Sua, are o eficacitate de peste 94%.


Informația a venit după un anunț similar făcut pe 9 noiembrie de companiile Pfizer și BioNTech, potrivit căruia vaccinul pentru COVID19 al acestora are o eficacitate de peste 90%.

„În mod evident, cu un vaccin care are o eficacitate de peste 90% vă puteți simți mult mai în siguranță că nu veți lua virusul. Dar aș recomanda oamenilor să nu renunțe la toate măsurile de sănătate publică doar pentru că s-au vaccinat”, a spus Fauci pentru CNN.


Aceste măsuri includ purtarea universală a măștii, menținerea distanțării sociale, evitarea aglomerației, concentrarea pe activități în aer liber și spălarea frecevntă a mâinilor.

Vaccinul va avea efect după o lună de la administrare

În plus, efectul protector al unui vaccin ar putea avea loc după o lună, poate chiar mai mult, a spus David Ho, virusolog care lucrează la dezvoltarea de terapii cu anticorpi monoclonali pentru Covid19.


Deocamdată, Pfizer a anunţat că vaccinul său în două doze pentru Covid-19 a arătat o eficacitate de 90% la şapte zile de la administrarea celei de-a doua doze.

Potrivit Moderna, vaccinul său ar o eficacitate de 94,5% la două săptămâni de la administrarea celei de-a doua doze.

”Dar nu va fi ca şi cum vom opri pandemia apăsând pe un buton şi vom reveni la normal în totalitate. Va fi o revenire treptată la normalitate, pe măsură ce vor trece săptămânile şi lunile, pe parcursul anului 2021”, a mai spus Fauci.

Mulţi oameni sunt împotriva vaccinurilor şi s-ar putea să nu se vaccineze, ceea ce va afecta imunitatea populaţiei la Covid-19 şi va prelungi riscul unei pandemii.

CITEȘTE ȘI:

Peste 8.000 de cazuri de CORONAVIRUS în ultimele 24 de ore la nivel național. Numărul deceselor se apropie de 10.000

 

 

 

Când ar putea veni al TREILEA val al pandemiei de CORONAVIRUS în România?

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter