Sănătate

Când ar putea veni al TREILEA val al pandemiei de CORONAVIRUS în România?

Presiunea pe sistemul sanitar este prea mare, astfel că numărul de cazuri de coronavirus ar putea să crească din nou în februarie.

Când ar putea veni al TREILEA val al pandemiei de CORONAVIRUS în România? Când ar putea veni al TREILEA val al pandemiei de CORONAVIRUS în România?

 

 


Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS a declarat că nu putem face standarde americane într-un spital din anii 70 pe timp de criză COVID. Acesta susține că presiunea pe sistemul sanitar este prea mare, fiind motivul principal din cauza căruia s-a produs tragedia de la Piatra Neamț.

 


Al treilea val de COVID va veni în februarie

Rafila avertizează că număru de cazuri de coronavirus ar putea să scadă în urma unor măsuri restrictive , dar să crească din nou în februarie, dacă România nu reușește să vaccineze o parte suficientă a populației. Medicul a dat exemplul Japoniei, care se confruntă deja cu al treilea val al pandemiei.

„Eu cred că numărul de cazuri va începe să crească din nou, va începe să crească din nou datorită incapacității de intervenție în zona sănătății publice, adică măsurile astea de indentificare a persoanelor și a contacților trebuie să crească puțin ca să oprim transmiterea, oricum o să asistăm la creșterea numărului de cazuri în secțiile ATI și din nefericire și a deceselor, să sperăm că vor fi cât mai puține, dar aceste tendințe se observă peste tot”, a declarat Rafila.


Cu toate că România se află în valul doi al epidemiei, există țări care se confruntă deja cu cel de al treilea val, astfel că există un decalaj.

„Există decalaje între țări, probabil că până la sfârșitul anului să se oprească creșterea, nu știu să vă spun cifre în momentul de față, nu vreau să fac speculații. Este posibil ca după o perioadă de măsuri stricte, care va duce la scăderea cazurilor, spre primăvară, dacă nu o să reușim să administrăm suficient de mult vaccin, să asistăm la o nouă creștere începând cu luna februarie”, a mai spus Rafila.


Medicul este de părere că trebuie să le fie explicat oamenilor vaccinul, ce conține, care sunt riscurile, care sunt beneficiile, astfel încât oamenii să ia decizii informate. Încrederea oamenilor este un punct esențial în lupta împotriva virusului, care va duce la rezolvarea problemei de sănătate publică în România, a explicat acesta.

Sărbătorile de iarnă vor crește numărul de infectări

„Eu cred că până la sfârșitul lunii decembrie vom asista la creșteri, va trebui să fie un comportament temperat, nu cred că trebuie să ne facem planuri ale unor petreceri de Revelion în stil clasic, sigur, mult mai restrânse și cu măsuri de protecție încât să limitezi transmiterea, mai degrabă în mici pensiuni decât în mari restaurante.”


CITEȘTE ȘI:

Vaccinul care va trebui să ne scape de COVID19 are efecte secundare SEVERE. Două zile de calvar pentru bărbatul care l-a testat

 

 

Comisia Europeană vrea 405 de milioane de doze din potențialul vaccin anti-COVID19

 

 

 

abonare newsletter