Sănătate

Telefoanele mobile, un potențial transmițător al noului CORONAVIRUS

Telefoanele mobile ale persoanelor din domeniul sănătății pot fi contaminate cu noul coronavirus, iar în acest mod fac parte din lanțul de transmisie din mediul medical.

Telefoanele mobile, un potențial transmițător al noului CORONAVIRUS Telefoanele mobile, un potențial transmițător al noului CORONAVIRUS

 

 


Medicilor nu le lipsesc două lucruri esențiale: telefonul mobil și stetoscopul. Totuși, cercetătorii de la Universitatea din Sao Paolo au descoperit o problemă: telefoanele mobile ale lucrătorilor din domeniul sănătății pot fi contaminate cu COVID19. Astfel, aceste dispozitive ar putea face parte din lanțul de transmisie din mediul medical

 


Telefoanele mobile reprezintă un risc

„Telefoanele mobile sunt obiecte care pot fi contaminate cu o cantitate suficientă de virus, care să ducă la infectare ulterioară”, a explicat medicul infecționist Anamaria Dobrotă.

Aceștia au avertizat că liniile directoare de control ale infecțiilor ar trebui să includă o politică universală cu privire la dezinfectarea telefoanelor mobile în cadrul spitalului.


„Nu este o indicație direct, scrisă într-un protocol, că trebuie la 2-3 ore să ne dezinfectăm telefonul. Ar trebui să facem asta toți. Cumva este o regulă nescrisă, ce ține de buna gospodărie internă. Însă nu folosim aceste obiecte în zona murdară, adică în zona în care sunt pacienții și în care tratăm pacienții, deci acolo nu intră nimic din obiectele noastre personale. În zona murdară sunt telefoane speciale, care rămân acolo”, a mai spus aceasta, conform Mediafax.

CITEȘTE ȘI:


Coronavirus poate SUPRAVIEȚUI în buzunarul nostru timp de o lună

 

 


 

abonare newsletter