Sănătate

Coronavirus poate SUPRAVIEȚUI în buzunarul nostru timp de o lună

Coronavirusul poate supraviețui, într-un mediu răcoros și întunecat, până la 28 pe suprafețe precum telefoane mobile și bancnote.

Coronavirus poate SUPRAVIEȚUI în buzunarul nostru timp de o lună Coronavirus poate SUPRAVIEȚUI în buzunarul nostru timp de o lună

 

 


Cercetătorii de la Departamentul pentru prevenirea bolilor al CSIRO au descoperit că virusul SARS-CoV-2 poate trăi pe anumite suprafețe mai mult timp decât se credea anterior.

 


Virusul poate supraviețui până la 28 de zile

„La 20 de grade Celsius, care este aproximativ temperatura camerei, am descoperit că virusul este extrem de robust, supraviețuind timp de 28 de zile pe suprafețe netede precum ecranele telefoanelor mobile și bancnote”, a declarat Debbie Eagles, director adjunct al Departamentului pentru prevenirea bolilor al CSIRO.

De asemenea, alte experimente similare pentru Gripa A au descoperit că virusul a supraviețuit pe astfel de suprafețe de 17 zile, lucru care evidențiază rezistența Covid-19.


Temperatura ridicată scade rezistența virusului

La 30 de grade, durata de supraviețuire a virusului Covid-19 scade la 7 zile, iar la 40 de grade, este de doar 24 de ore.

Pe suprafețe poroase precum bumbacul, virusul a supraviețuit mai puțin, până la 14 zile la cea mai scăzută temperatură și mai puțin de 16 ore la cea mai ridicată.


Cercetările au arătat deja că lumina soarelui poate ucide rapid virusul, de aceea experimentul a fost realizat într-un mediu întunecat.

Oamenii de știință au afirmat că rezistența virusului pe sticlă reprezintă o descoperire extrem de importantă, având în vedere că bancnotele, casele de marcat cu autoservire din supermarketuri și chioșcurile de self-checkin din aeroport sunt suprafețe extrem de atinse care nu pot fi curățate cu regularitate.


Astfel, aceste rezultate demonstrează, din nou, importanța bunelor practici precum spălarea regulată a mâinilor și curățarea suprafețelor.

CITEȘTE ȘI:

Nelu Tătaru: „Asimptomaticii vor fi evaluați la domiciliu”

 

 

Coronavirusul poate rezista pe telefoane și bancnote până la 28 de zile!

 

 

 

abonare newsletter