Sănătate

Numărul cazurilor de COVID în școlile din Cluj, în continuă creștere! Peste 100 de infectări DOAR la elevi

Numărul infectărilor cu COVID-19 în școlile din județul Cluj crește semnificativ. Peste 100 de infectări la elevi, aproape 50 la profesori.

Numărul cazurilor de COVID în școlile din Cluj, în continuă creștere! Peste 100 de infectări DOAR la elevi Numărul cazurilor de COVID în școlile din Cluj, în continuă creștere! Peste 100 de infectări DOAR la elevi

 


Astăzi au fost raportate încă 12 cazuri de COVID-19 la elevi, iar la profesori încă trei cazuri față de cifrele de ieri, joi, 15 octombrie.


 

Astfel, în total există 111 cazuri de COVID-19 la elevii clujeni, din 53 de unități de învățământ.


Situația profesorilor nu este la fel de îngrijorătoare, dar și acest număr crește. Așadar, 49 de cadre didactice au fost diagnosticate cu noul coronavirus până acum, din 41 de școli din județ.

Școlile își schimbă structura de funcționare în momentul în care se găsesc minim trei cazuri pe unitate de învățământ. Dacă sunt mai puțin de trei cazuri, atunci doar clasele în cauză își vor muta activitatea în mediul online.


Scenarii de funcționare

Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor  preșcolarilor  și elevilor în unitățile  de învățământ,  cu  respectarea și aplicarea  tuturor normelor de protecție sanitară.

Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a  VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.


Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități/lecții online.

CITEȘTE ȘI:


21 de școli din Cluj se află în scenariu ROȘU! Cursurile, EXCLUSIV online

 

DSP Cluj nu face față cazurilor de COVID! O pacientă sună în disperare, dar nimeni nu răspunde

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter