Sănătate

DSP Cluj nu face față cazurilor de COVID! O pacientă sună în disperare, dar nimeni nu răspunde

O tânără, confirmată poztiv de COVID-19, sună în disperare la Direcția de Sănătate Publică Cluj, dar nu i se răspunde. După ce a primit rezultatul testului, nimeni nu i-a mai spus ce să facă.

DSP Cluj nu face față cazurilor de COVID! O pacientă sună în disperare, dar nimeni nu răspunde DSP Cluj nu face față cazurilor de COVID! O pacientă sună în disperare, dar nimeni nu răspunde

 


 


Tânăra de la Cluj, de origine din Brașov, diagnosticată cu COVID-19, a primit rezultatul testului în data de 10 octombrie, cu trei zile mai târziu. De atunci, nimeni din personalul medical nu a mai contactat-o.

 


Din ziua în care a aflat rezultatul, tânăra a intrat în autoizolare. Lăsată de izbeliște, a încercat să își scoată concediu medical, dar doctorul de familie de acasă are nevoie de înștiințare de la DSP Cluj, care nu răspunde niciodată la telefon.

„Fiica mea, în Cluj, cu analiză la cerere  în 7.10 obține rezultat pozitiv în 10.10, intră în autoizolare în acea zi și de atunci nu a sunat-o nimeni, iar medicul ei de familie din Brașov nu-i poate elibera concediu medical fără înștiințare de la DSP Cluj. Am încercat și încercăm în continuare să anunțăm noi DSP Cluj, credeți că răspunde cineva?”, afirmă mama pacientei.


Informații vitale unui pacient cu COVID-19, îi lipsesc tinerei. Nu a fost informată de personalul medical despre ce trebuie să facă.

Perioada de carantinare de 14 zile nu știe dacă începe de la data testării sau primirea rezultatului, nu știe dacă va putea să meargă la muncă în curând și cum să își elibereze concediu medical, dacă și când trebuie să refacă testul COVID-19.


„Știu că sunt depășiți de numărul de cazuri și nu fac față. Este general valabil pentru toată țara. Noi avem nelămuriri vis a vis de termenul de la care decurg cele 14 zile carantină pentru că a durat mult până a primit rezultatul și este acel decalaj de 4 zile. Doctorul de familie de aici e fără putere, fără acea hârtie de la DSP Cj. Așteptăm măcar acea expertiză epidemioligică. Au spus că o anunță cel mai repede la începutul săptămânii viitoare, prin care poate se evalueaza starea ei. Nu știm dacă trebuie să facă iar pe banii ei acel test, ca sa vada dacă mai este pozitivă. Și dacă este, atunci stă tot acasa?”, declară mama tinerei pentru Monitorul de Cluj.

După nenumărate încercări și apeluri telefonice la numerele DSP Cluj, la care nimeni nu răspundea sau era mereu ocupat, au reușit să intre în legătură cu cineva care i-a informat că cei de la DSP nu mai fac față solicitărilor și telefoanelor, dar nu s-a rezolvat mare lucru. Au rămas tot dezinformați.


„De vinerea trecută și noi în Brașov și ea acolo, încercăm să rezolvăm. Dar intră un robot și apoi aștepți 120 minute. Am avut răbdare în continuu. Celălalt număr este ocupar sau nu răspunde nimeni. Ieri, pe un număr de pe site-ul instituției, care era dintr-o contabilitate am înțeles, ne-a lămurit că sunt trei fete pe acele două numere pe care le-am format mereu, care nu fac față. Ne-au spus să avem răbdare până răspunde sau o să sune cineva. Ca să fim siguri, de luni am trimis pe niște adrese de e-mail toate datele. Sperăm în continuare că o să sune cineva. A fost îndrumată să sune la 112 dacă îi este rău și să aștepte telefon de la infecțioase ca să o cheme, și de la DSP. Incertitudinea aceea, stresul, nu vreți să știți cum e să fii părinte la 300 de km de copil bolnav, singur.”, adaugă mama fetei.

CITEȘTE ȘI:

Povestea unui infectat cu COVID19: „Boala este scurtă, procesul este anevoios. Nimeni nu îți explică ce se întâmplă cu tine”

 

RISCURILE echipajelor de pe ambulanță în epidemia de COVID19: „Am luat pungi în picioare, am lipit costumul cu bandă adezivă. Știi când îl îmbraci, dar nu știi când îl dai jos.” - GALERIE FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter