Sănătate

Un test de sânge obișnuit îți poate spune cât de grav e dacă te infectezi cu COVID-19

Un test de sânge obișnuit poate să arate cât de gravă este pentru o persoană infectarea cu COVID-19, dar și riscul de mortalitate la care este expus.

 

 


Un studiu arată că un test de sânge de rutină poate să arate cât de severă este infectarea cu COVID-19, dar și cât de riscant este pentru o anumită persoană, conform Fox News.

 


Cum funcționează acest lucru? Potrivit sursei menționate, lățimea distribuirea celulelor roșii din sânge (RDW) măsoară variația volumelor celulelor roșii de sânge.

Dacă distribuția acestora este una crescută atunci riscul de a muri din cauza COVID-19 este unul ridicat, din cauza unui număr mai mare de afecțiuni, precum bolile de inimă, de plămâni, cancer și altele.


Acest lucru poate oferi persoanei infectate o evaluare eficientă a riscului la care este expusă la infectarea cu noul coronavirus.

La pacienții cu un RDW normal riscul de mortalitate este de 11%, iar la cei cu un RDW mai ridicat, riscurile cresc și ele, chiar la 31%. Procentajul care este considerat ridicat este cel de peste 14,5%.


CITEȘTE ȘI:

FOCARUL de la Câțcău se extinde cu încă 24 de cazuri! Mai sunt locuri în spitalele COVID-19 din Cluj?

 


Număr alarmant de cazuri la Cluj! 104 persoane confirmate cu COVID-19 azi

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter