Sănătate

FOCARUL de la Câțcău se extinde cu încă 24 de cazuri! Mai sunt locuri în spitalele COVID-19 din Cluj?

Au mai fost depistate încă 24 de cazuri de coronavirus la căminul de vârstnici de la Câțcău, unde a fost declarant miercuri focar de infecție.

FOCARUL de la Cânțeni se extinde cu încă 24 de cazuri! Mai sunt locuri în spitalele COVID-19? FOCARUL de la Cânțeni se extinde cu încă 24 de cazuri! Mai sunt locuri în spitalele COVID-19?

 

 


Cluj a înregistrat 104 cazuri noi, pe 1 octombrie, joi, un număr record de infectări cu COVID-19. Încă 24 dintre acestea au fost depistate la căminul de vârstnici din Câțcău miercuri seara.

 


Astfel, focarul de infecție cu noul coronavirus s-a extins la 40 de persoane infectate. Dintre cele 40 de cazuri, 32 sunt reprezentate de rezidenți, iar 8 au fost depistate în rândul personalului.

Procedura este aceeași ca în situațiile precedente. Cei infectați vor fi evaluati la unul din spitalele destinate COVID-19 din Cluj-Napoca, urmând ca cei care sunt asimptomatici sau prezintă o formă ușoară să fie carantinați în interiorul azilului de bătrâni.


 Persoanele infectate care prezintă forme medii sau grave vor fi internați în spital.

„Sigur că evoluția numărului de cazuri este îngrijorătoare, vedem că se întâmpla asta și la nivel național, în special incidența cazurilor este crescută în județele mari, așa cum este Clujul”, declară prefectul, Mircea Abrudean.


Locurile de spitalizare la Terapie Intensivă din Cluj nu s-au umplut încă. Au mai rămas 4 disponibile.

Totuși, pentru a fi pregătiți de o situație mai dificilă, prefectul spune că ar vrea să crească și capacitatea la Terapie Intensivă. O variant ar fi extinderea la Boli Infecțioase cu încă o secție sau deschiderea unei secții noi într-o altă unitate medicală.


„În acest moment, din punct de vedere al infrastructurii medicale COVID-19, avem în continuare locuri disponibile la Spitalul de Recuperare. La Spitalul de Boli Infecțioase, rulajul pacienților este continuu pentru că după evaluarea medicală ei sunt, în funcție de decizia medicilor, transportați și carantinați la domiciliu. Rămân în spital doar cei care prezintă forme medii și grave. La Terapie Intensivă din cele 35 de locuri sunt disponibile 4. Ne gândim să creștem și capacitatea de Terapie Intensivă pentru a pregăti pentru ce e mai rău”, a mai adăugat prefectul.

CITEȘTE ȘI:

FOCAR de COVID-19 la Cluj! Mai multe persoane infectate la un centru de bătrâni din Câțcău

 

În ce măsură sunt afectate școlile de numărul de cazuri înregistrat azi la Cluj. Se vor închide sau nu?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter