Sănătate

Expert UBB: „După alegeri mă aștept să ajungem la măsuri de izolare”

Un specialist în sănătate publică al Universitățiii Babeș-Bolyai Cluj afirmă că este posibil ca după alegerile locale, țara să intre într-un lockdown parțial.

Expert UBB: „După alegeri mă aștept să ajungem la măsuri de izolare” Expert UBB: „După alegeri mă aștept să ajungem la măsuri de izolare”

 

 


Profesorul universitar Răzvan Cherecheș, cel care conduce departamentul de sănătate publică al UBB Cluj, spune că numărul cazurilor de coronavirus va crește și mai mult în perioada următoare și atrage atenția asupra faptului că după alegeri este posibil să avem parte din nou de restricții.

 


„Toate măsurile care s-au luat pre-alegeri sunt măsuri de ordin popular, pentru a nu afecta intenția de vot. E o regulă valabilă în toate statele unde au fost alegeri sau sunt alegeri. După alegeri mă aștept să ajungem la măsuri de izolare. Brusc, își vor da seama cei care conduc și gestionează această criză, că avem probleme, că au crescut foarte mult cazurile. Este bine, măcar, că există o abordare regională, logică, să nu închidem toată țara, ci doar zonele cu probleme. În unele părți lumea respectă reguli, în alte părți oamenii nu poartă mască nici în spațiile închise”, a declarat pentru G4media.ro specialistul UBB.

El este de părere că România va ajunge în următoarele luni noi recorduri negative în privința numărului de infecții cu Sars-Cov-2.


„Cum am spus, cazurile vor continua să crească. Putem crește la nesfârșit fără măsuri, nu există nicio limită la modul în care se răspândește acest virus. Una dintre cele mai potrivite măsuri ar fi amendarea acelor persoane care nu poartă masca în spațiile închise, în zonele aglomerate și așa mai departe. Îmi pare rău să o spun, dar fără constrângere nu funcționăm ca oameni. Nu se dă nici o amendă acum.

E la fel ca la purtarea centurii de siguranță. Sigur, unii cetățeni o poartă că sunt responsabili atunci când se urcă la volan, dar cei mai mulți o poartă de frica amenzii. Poliția ar trebui să umble zi de zi să dea amenzi pentru asta. Noi plătim acum și prețul investițiilor ridicole care s-au făcut în educație. Știrile false circulă cu entuziasm, avem o populație care nu este educată și e neinformată și avem aparate administrative în DSP-uri și inspectorate școlare subdimensionate”, crede specialistul UBB.


 

CITEȘTE ȘI


CORONAVIRUS la o fabrică din Cluj-Napoca. 3 angajați au fost testați pozitiv

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter