Sănătate

Primii pacienți cu coronavirus vor fi internați la Spitalul Polaris săptămâna viitoare

Pacienții cu coronavirus vor ajunge la Spitalul Polaris, preluat de Consiliul Județean ca extensie a Spitalului de Boli Infecțioase Cluj, începând de săptămâna viitoare.

Primii pacienți cu coronavirus vor fi internați la Spitalul Polaris săptămâna viitoare Primii pacienți cu coronavirus vor fi internați la Spitalul Polaris săptămâna viitoare

Anunțul a fost făcut de prefectul Clujului, Mircea Abrudean, care a arătat că spitalul din Suceagu va intra în rândul unităților medicale care tratează pacienți cu coronavirus, de săptămâna următoare. 

"După ultimele discuții pe care le-am avut cu colegii de la Spitalul de Boli Infecțioase care au preluat Spitalul Polaris ca secție exterioară, primii pacienți pe care îi vom transporta acolo vor ajunge la începutul săptămânii viitoare", a declarat prefectul Mircea Abrudean, la Radio Cluj.


Personalul medical, organizarea și susținerea activității vor fi asigurate și gestionate de către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Spitalul are o capacitate de 180 de paturi, destinate bolnavilor cu forme ușoare.

CJ Cluj a preluat Spitalul Polaris, pentru o chirire de 80.000 de lei/lună

Amintim că marți, 28 aprilie, Consiliul Județean Cluj a semnat contractul de închiriere a Spitalului Polaris, prin care acesta devine o extensie a Spitlului Clinic de Boli Infecțioase, în lupta cu noul coronavirus. Contractul prevede plata unei chirii lunare de 80.000 de lei, potrivit evaluării unui expert ANEVAR, echivalentul a 2 euro/mp. Astfel, personalul medical, organizarea și susținerea activității vor fi asigurate și gestionate de către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.


CITEȘTE ȘI

Aproape 200 de cadre medicale urmează să fie concediate de la Spitalul Polaris

 

abonare newsletter