Actualitate

Aproape 200 de cadre medicale urmează să fie concediate de la Spitalul Polaris

În plină pandemie de coronavirus, conduderea Spitalului Polaris din Suceagu pregătește concedierea a 185 de cadre medicale.

Aproape 200 de cadre medicale urmează să fie concediate de la Spitalul Polaris Aproape 200 de cadre medicale urmează să fie concediate de la Spitalul Polaris

Cele 185 de cadre medicale (medici, infirmiere, kinetoterapeuți, maseuri, brancardieri) erau angajate cu contracte de muncă pe perioadă nedeterminată la Spitalul Polaris și urmează să fie concediați luni, 4 mai, scrie infocluj.eu.

Personalul medical a fost informat, printr-o teleconferință, că Polaris Medical Clinică de Recuperare SA a sistat contractul cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) începând cu data de 1 aprilie, motivul invocat fiind starea de urgență și un ordin al ministrului Sănătății prin care sunt interzise internările, fapt ce ar fi lăsat fără clienți și implicit fără surse de venit spitalul.


Angajații Polaris, în șomaj tehnic de mai bine de o lună

Toți angajații Polaris au fost trimiși în șomaj tehnic din data de 1 aprilie. În contractele de muncă, angajații au dreptul la salarii compensatorii și la plata zilelor de concediu de odihnă. Conducerea Polaris i-a amenințat pe angajați că, în cazul în care nu își vor da demsia, va fi declarată insolvența spitalului, deoarece nu sunt bani pentru plata salariilor compensatorii.

La finele săptămânii trecute, în cadrul unei comisii de mediere formată din reprezentanți ai Polaris, DSP și CNAS, s-a propus ca toți angajații Polaris Medical să fie transferați (angajați) la Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.


Săli de operație, închiriate „greilor” din medicina clujeană

Potrivit sursei citate, în clădirea din localitatea Suceagu, sunt amenajate de mai bine de trei luni săli de operație care ar urma să fie utilizate, în regim privat, de nume grele ale medicinei clujene. Este vorba despre chirurgul Dan Eniu, respectiv Ioan Coman de la Spitalul Municipal Clujana. Chiar dacă activitatea medicala e suspendată în rest, se continuă lucrările la amenajarea secției de chirurgie.

Activitatea medicală în spitalul Polaris s-a redus simțitor de la decretarea sării de urgență, ajungând la doar 10% față din activitatea desfășurată înainte de restricțiile impuse. Singurele secții care mai funcționau înainte ca reprezentanții CJ să închirieze clădirea din Suceagu erau cele de neurologie si psihiatrie.


CJ Cluj a preluat Spitalul Polaris, pentru o chirire de 80.000 de lei/lună

Amintim că marți, 28 aprilie, Consiliul Județean Cluj a semnat contractul de închiriere a Spitalului Polaris, prin care acesta devine o extensie a Spitlului Clinic de Boli Infecțioase, în lupta cu noul coronavirus. Contractul prevede plata unei chirii lunare de 80.000 de lei, potrivit evaluării unui expert ANEVAR, echivalentul a 2 euro/mp. Astfel, personalul medical, organizarea și susținerea activității vor fi asigurate și gestionate de către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

CITEȘTE ȘI


Spitalul Polaris a fost preluat de Consiliul Județean. Chirie lunară de 80.000 de lei

 

Cum va funcționa spitalul privat preluat de CJ Cluj pentru tratarea pacienților cu coronavirus

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter