Sănătate

Cafea plină de E-uri! Numai cafea nu este în cutiile din supermarket.

Cele mai multe sortimente de cafea din supermarket-uri nu conțin decât o cantitate infimă de cafea, atrage atenția InfoCosns.

Cafea plină de E-uri | Foto: pixabay.com Cafea plină de E-uri | Foto: pixabay.com

 

 


Un studiu realizat de InfoCons dezvăluie detalii surprinzătoare despre cafeaua gata preparată pe care o găsim pe rafturile magazinelor din România. Acest studiu cuprinde 42 de produse de la nouă producători și distribuitori renumiți, incluzând nume mari precum Starbucks, Nescafe și Zuzu. Descoperirile sunt relevante pentru alegerile consumatorilor.

 


Potrivit studiului, majoritatea produselor analizate (92,85%) au laptele ca ingredient principal. Fie că este vorba despre lapte de vacă integral, semi-degresat sau pasteurizat, acesta domină compoziția. Doar 4,76% dintre produsele studiate au cafeaua ca prim ingredient, în timp ce numai 2,38% utilizează apa.

Cafeaua și concentrația de grăsime

Laptele din cafea variază și în funcție de conținutul de grăsime. Din produsele care specifică acest detaliu, 33,33% au doar 1% grăsime. Chiar dacă produsele cu un conținut mai scăzut de grăsime pot părea o alegere mai sănătoasă, este important de verificat și alți aditivi prezenți în aceste băuturi. Totodată, 6,6% din produsele analizate conțin 3,3% grăsime.


Produse pline de E-uri

Studiul arată un detaliu alarmant. 85% din produsele analizate conțin cel puțin un aditiv alimentar (E-uri).

Numericul de aditivi alimentari variază între 0 – 5 :


- 4.76 % dintre produsele studiate au în compoziție 5 E-uri ( aditivi alimentari )
- 7.14 % din produse au în compoziție 4 E-uri ( aditivi alimentari ) 
- 21.42 % din produse au în compoziție 3 E-uri ( aditivi alimentari ) 
-30.95 % din produse au în compoziție 2 E-uri ( aditivi alimentari )
- 28.57 % din produse au în compoziție 1 E ( aditiv alimentari ) 
- 7.14 % din produse nu au în compoziție E-uri (aditivi alimentari )

De asemenea, cantitatea de zaharuri din aceste produse variază între 3,5g și 11,5g per 100g de produs. Consumul excesiv de zaharuri în combinație cu consumul de grăsimi poate duce la probleme de sănătate precum obezitatea, diabetul și problemele dentare. De asemenea, valoarea energetică a acestor băuturi variază între 31 kcal și 79 kcal, ceea ce poate contribui la aportul zilnic de calorii fără a oferi sațietate.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Aproape 600 de cazuri noi de rujeolă în ultima săptămână. Copil de 8 luni, decedat.

Beneficiile unui somn echilibrat asupra corpului și a minții. Cum ne reglăm programul de odihnă?

abonare newsletter