Un studiu amplu publicat recent în British Medical Journal trage un semnal de alarmă asupra pericolelor ascunse în alimentele pe care le consumăm zilnic.
Produsele vegetale tip burger sau gyros, vândute în marile lanțuri de restaurante fast-food, conțin numeroși aditivi alimentari și cantități semnificative de sare și grăsimi, chiar dacă sunt promovate ca alternative pentru perioada postului.
Nutriționistul Mihaela Bilic a dat câteva exemple de mezeluri drept răspuns atunci când i-a fost adresată întrebarea: „Care mezeluri sunt cel mai sănătoase?”
Începând cu 15 martie, meniurile cantinelor, restaurantelor și fast-food-urilor trebuie să conțină toate ingredientele folosite pentru prepararea mâncărurilor, cantitatea acestora, dar și valorile nutriționale.
Detalierea informațiilor din meniurile restaurantelor a fost amânată printr-o decizie ANPC. Astfel restaurantele nu vor mai afișa declarația nutrițională, precum și informațiile cu privire la aditivii folosiți la prepararea produselor comercializate.