Sănătate

Ce înseamnă dacă limba îți devine verde, albastră, portocalie, neagră sau gri

Culoarea pe care limba ta o are îți poate da indicii despre starea ta de sănătate.

Ce spune culoarea limbii despre sănătatea ta Ce spune culoarea limbii despre sănătatea ta

 

 


Dr. Deepak Aulak, dentistul de la emisiunea This Morning, a explicat de ce limba poate să capete nuanțe de la portocaliu și alb la maro și violet. Un dentist a tras un semnal de alarmă cu privire la culoarea limbii tale. Aceasta ar putea să îți dea indicii despre starea ta generală de sănătate.

Ce spune culoarea limbii despre sănătatea ta

Culoarea pe care limba ta o are îți poate da multe indicii despre starea ta de sănătate. Medicul stomatolog Dr. Deepak Aulak a mărturisit că, atunci când le cere pacienților săi să deschidă gura, nu se uită doar la carii, ci și la culoarea limbii. O limbă sănătoasă ar trebui să fie roz, cu mici denivelări – sau papile – pe suprafață. Cu toate acestea, o serie de alte culori ar putea fi semne că o persoană nu se simte bine.


„Ai observat vreodată limba ta în oglindă și ai gândit, stai puțin, asta nu e bine? Limba este un organ incredibil – fără ea nu am putea gusta, mesteca și, desigur, vorbi. Dar este mult mai mult decât atât, este un indicator, iar orice schimbare poate fi corpul tău avertizându-te că ceva nu este în regulă cu sănătatea ta și este timpul să vezi un medic.

Poate fi chiar o problemă de viață și de moarte, așa că este vital ca oamenii să știe semnele de avertizare pe care limba lor le comunică. Culorile sunt întotdeauna subiective, deci vorbește cu un dentist pentru a obține mai multe informații dacă simți că ceva nu este în regulă.”, a declarat Dr. Deepak.


În afara nuanțelor sănătoase de roz, există 10 culori pe care limba ta le-ar putea avea. Acestea pot indica deficiențe nutriționale sau faptul ai putea suferi de o boală gravă.

Vezi AICI ce inseamna daca ai limba alba, galbena sau maro.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Care e momentul ideal pentru a mânca banane

Ultimele Stiri
abonare newsletter