Sănătate

10 medicamente care produc arsuri la stomac. Românii le iau ca pe bomboane!

Arsurile la stomac sunt o formă de indigestie care apare atunci când acidul gastric se întoarce în esofag, tubul care leagă stomacul de gât. Oamenii pot să se refere la arsuri la stomac și ca reflux acid, iar boala de reflux gastroesofagian este rezultatul arsurilor la stomac frecvente și neplăcute.

Zece medicamente care produc arsuri la stomac. Românii le iau ca pe bomboane! Zece medicamente care produc arsuri la stomac. Românii le iau ca pe bomboane!

 

 


În timp ce unele medicamente pot ameliora arsurile la stomac, altele le pot agrava sau declanșa. Printre medicamentele care produc arsuri la stomac se numără antibioticele, suplimentele de fier sau de potasiu și antidepresivele triciclice. Îți prezentăm în continuare lista completă a medicamentelor vinovate pentru arsurile la stomac.

Antibioticele produc arsuri la stomac

Antibioticele sunt folosite pentru a trata infecțiile bacteriene comune, dar pot provoca, de asemenea, arsuri la stomac. Dacă te confrunți des cu astfel de arsuri și ai nevoie de un antibiotic, cere unul care să fie blând cu esofagul și stomacul, dacă este posibil. O altă variantă ar fi aceea de a-l lua împreună cu un „pansament” pentru stomac.


Aspirină
Aspirina poate să amelioreze simptome de la dureri de cap, la atacuri de cord. Totuși, pentru cei care se confruntă cu arsuri la stomac vine și cu un cost: o producție mai mare de acid gastric. Aspirina împiedică, de asemenea, organismul să formeze prostaglandine în tractul digestiv. Prostaglandinele sunt compuși produși de organism și acționează ca hormoni. Cele din stomac împiedică celulele din peretele stomacului să producă și să elibereze acid.

Medicamente pentru tensiune arterială
Medicamentele pentru tensiunea arterială cunoscute și sub numele de beta-blocante pot provoca arsuri stomacale. Ele ar putea face acest lucru relaxând sfincterul esofagian inferior, ceea ce poate permite acidului gastric să se strecoare în esofag.


Medicamente pentru întărirea oaselor
Medicamentele pentru osteoporoză, cunoscute sub numele de bisfosfonați, sunt cunoscute pentru a provoca arsuri stomacale. 

Unele formule care se iau mai puțin frecvent pot fi mai ușoare pentru stomac.


Ibuprofen
Ibuprofenul eliberat fără prescripție medicală poate provoca arsuri. Acesta crește producția de acid în stomac și reduce prostaglandinele protectoare. 

Citește AICI lista completă.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Umezirea periuței de dinți înainte de periaj este greșită?

Ultimele Stiri
abonare newsletter