Sănătate

INSP a anunțat încetarea alertei epidemiologice de gripă

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunțat încetarea alertei epidemiologice de gripă.

INSP a anunțat încetarea alertei epidemiologice de gripă. Foto: depositphotos.com INSP a anunțat încetarea alertei epidemiologice de gripă. Foto: depositphotos.com

 

 


Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunțat încetarea alertei epidemiologice de gripă, având în vedere succesiunea a trei săptămâni în care atât numărul total de cazuri, cât şi intensitatea activităţii gripale au fost în scădere. 

Potrivit INSP, în perioada 26 februarie - 3 martie au fost comunicate şase decese noi confirmate cu virus gripal, scrie Agerpres.ro

În această perioadă au fost raportate 77.825 cazuri de infecţii respiratorii (gripă clinică, IACRS şi pneumonii), înregistrându-se cu 5,8% mai puţine cazuri comparativ cu aceeaşi săptămână a sezonului precedent (82.576) şi cu 18,3% mai puţine cazuri comparativ cu săptămâna anterioară (95.217). Variaţia în minus faţă de media calculată de 104.440 a cazurilor din ultimelor sezoane (2016 - 2023, fără sezoanele pandemice) a fost de 25,5%.


CITEȘTE ȘI: Veste bună! Scade numărul cazurilor de gripă și viroze respiratorii, la Cluj.
 

Totodată, s-au înregistrat 1.523 de cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ 2.200 cazuri în aceeaşi săptămână a sezonului precedent şi cu 2.781 înregistrate în săptămâna precedentă, existând în continuare o scădere a activităţii gripale. Cele mai multe cazuri de gripă clinică au fost raportate în Bucureşti (281) şi în judeţele Braşov (144) şi Cluj (103), în restul numărul de cazuri fiind mai mic de 100.

Până la 3 martie au fost înregistrate în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) un număr de 1.076.772 persoane vaccinate antigripal, din care 1.051.852 din grupele populaţionale care beneficiază de decontare în regim compensat. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

14 decese cauzate de gripă, în doar o săptămână. Clujul, în topul județelor cu cele mai multe cazuri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter