Sănătate

Cum să elimini oboseala permanentă și de ce este important să dormi la ora potrivită. Sfaturi utile.

Ritmul de viață alert și absența unui program al zilei generează o stare permanentă de oboseală. Instalarea insomniei poate reprezenta un semnal de alarmă pentru o mai bună organizare a timpului de peste zi. Cât de important este să dormi la ora potrivită?

Cum să elimini starea de oboseală și să ai un somn sănătos/Foto: Depositphotos.com Cum să elimini starea de oboseală și să ai un somn sănătos/Foto: Depositphotos.com

 

 


Potrivit specialiștilor, orele de somn sunt la fel de importante precum mâncarea și ele reprezintă un aspect esențial al vieții noastre. Absența unui program al zilei, lipsa mișcării în aer liber și timpul excesiv petrecut în fața monitorului sunt doar câțiva din factorii ce pot favoriza o stare permanentă de oboseală și pot face loc insomniei. 

 


De ce este important să îți reglezi programul de somn? 

Cele șapte-opt ore de somn din timpul nopții nu-i ajută pe oameni doar să se simtă mai odihniți și pregătiți să facă față problemelor zilei, ci contribuie și la vindecarea celulelor, a rănilor, a loviturilor și chiar la o recuperare mai rapidă după răceală. Efectul terapeutic al somnului elimină riscurile aferente instalării unei stări permanente de oboseală și a anxietății. 

Recomandări simple pentru a-ți regla somnul:
*Stabilește un program de somn clar. Respectă ora de culcare și ora de trezire pe care ți le-ai fixat.
*Eficiența sportului. Atenția cuvenită acordată sportului, fie sub forma exercițiilor fizice, fie prin intermediul joggingului este esențială pentru somnul tău, care se va reflecta și asupra stării de bine de peste zi. 
*Evită somnul în timpul zilei. Pentru a avea un somn odihnitor pe timpul nopții, încearcă să eviți să adormi pe parcursul după-amiezii. Somnul de peste zi poate accentua lipsa somnului din timpul nopții. Respectarea unui program clar de somn te poate ajuta să revii la starea de bine pe durata zilei și elimina starea de oboseală permanentă. 


Somnolența, oboseala permanentă, lipsa concentrației, durerile musculare ori sensibilitatea emoțională sunt doar câteva dintre efectele lipsei de somn și reprezintă un semnal de alarmă în privința posibilei instalări a insmoniei, ce poate conduce la degradarea tonusului psihic. Prin reglarea programului de somn și respectarea unui program (ora de somn), dar și prin activitățile desfășurate în aer liber pe parcursul zilei poți reduce din starea de oboseală permanentă și beneficia de un echilibru emoțional susținut. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Metode eficiente de îmbunătățire a memoriei. Sfaturi ce te vor ajuta să te concentrezi mai bine.

Ultimele Stiri
abonare newsletter