Sănătate

O nouă șansă la viață. O familie îndoliată a salvat viața a doi clujeni fiind de acord cu prelevarea de organe

Doi pacienți au fost salvați prin transplant renal de medicii clujeni. O familie îndurerată de pierderea unui membru a fost de acord cu donarea de organe și a lăsat ca o „minune” să se întâmple.

Doi pacienți au fost salvați prin transplant renal de medicii clujeni/ Foto: Agenția Națională de Transplant - Facebook Doi pacienți au fost salvați prin transplant renal de medicii clujeni/ Foto: Agenția Națională de Transplant - Facebook

Medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Satu Mare împreună cu o echipă de medici din Cluj și București, au prelevat luni, 8 mai, organele unei persoane aflate în moarte cerebrală. 

 


O familie îndurerată de moartea unei persoane iubite a fost de acord cu donarea de organe, fapt care a dus la salvarea a trei pacienți grav bolnavi din București, respectiv Cluj:

„A doua prelevare de organe realizată la Spitalul Județean de Urgenta Satu Mare de la începutul acestei luni. Alte vieți salvate datorită gestului nobil al unei familii și profesionalismului echipelor medicale implicate în activitatea de transplant. Transplantul înseamnă VIAȚĂ!


Generozitatea familiei donatorului şi efortul deosebit al echipei ATI şi de coordonare a spitalului sătmărean, formată din Dr. Vitalie Moroșanu – kdp și Dr. Carmen Fiț – coordonator transplant, alături de coordonatorul regional – Dr. Andrei Leșan, au făcut posibil ca azi să spunem din nou #DA pentru VIAŢĂ!”, a transmis Agenția Națională de Transplant

Doi dintre pacienți, salvați de medicii clujeni

Doi dintre cei doi pacienți au primit rinichii prelevați de medicii de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj:


„Totodată, efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Guenadyi Vatachki pentru ficat și Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Andrei Tomuța pentru rinichi. Împreună, toţi aceşti profesionişti au format o echipă care a făcut ca drumul de la donator la primitor să fie parcurs fără probleme. De asemenea, trebuie apreciată susținerea conducerii spitalului din Satu Mare pentru dezvoltarea Programului Național de Transplant. 

Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic al Institutul Clinic Fundeni încă un pacient va putea spune că «s-a născut a doua oară», datorită intervenţiei de transplant hepatic. Echipa de chirurgi coordonată de Prof. Dr. Vladislav Brașoveanu, având alături suportul indispensabil al echipei ATI – Dr. Andreea Panaite, Dr. Sibel Soarece, au realizat cu succes intervenția de transplant hepatic, salvând viața unui pacient de 55 de ani. În acelaşi timp, la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj -#ICUTR, alţi doi pacienţi au primit şansa mult aşteptată pentru un transplant de rinichi, intervenţiile salvatoare fiind realizate de echipele de transplant coordonate de Conf.Dr. Florin Elec”, a mai transmis Agenția Națională de Transplant.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Viața bate moartea. Organele unei femei în moarte cerebrală salvează trei vieți. Doi pacienți sunt din Cluj

Medicii clujeni au prelevat rinichii unei adolescente aflată în moarte cerebrală în urma unui accident grav în Sibiu

Ultimele Stiri
abonare newsletter