Sănătate

Viața bate moartea. Organele unei femei în moarte cerebrală salvează trei vieți. Doi pacienți sunt din Cluj

Organele unei paciente aflată în moarte cerebrală au salvat viețile a trei români, dintre care doi aflați la Cluj. Rinichii au fost prelevați de medici clujeni.

Organele unei paciente aflată în moarte cerebrală au salvat viețile a trei români, dintre care doi aflați la Cluj/ Foto: Agentia Nationala de Transplant - Facebook Organele unei paciente aflată în moarte cerebrală au salvat viețile a trei români, dintre care doi aflați la Cluj/ Foto: Agentia Nationala de Transplant - Facebook

 

 


Medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Satu Mare împreună cu o echipă de medici din Cluj și București, au prelevat vineri dimineață organele unei femei aflate în moarte cerebrală. 

 


Familia femeii şi-a dat acordul să doneze organele care pot fi prelevate, în speranţa că aşa va putea salva alte vieţi.

„La Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare, familia unei paciente, aflată în moarte cerebrală, a găsit puterea de a preschimba suferința lor în speranță pentru alţi semeni. Așa că a fost de acord cu donarea de organe și astfel să salveze viețile altor semeni aflați în cumpănă. Transmitem sincere condoleanţe familiei şi mulţumim cu respect şi recunoştinţă pentru decizia dificilă, dar plină de generozitate, pe care au fost nevoiţi să o ia.


Graţie acestei decizii, alături de profesionalismul echipei de coordonare a spitalului sătmărean, formată din Dr. Carmen Fiț – coordonator de transplant, Dr. Vitalie Moroșanu – kdp, a efortului colectivului din secţia ATI, alţi pacienţi se vor putea bucura de viaţă în urma intervenţiilor de transplant hepatic și renal. Intervenţia de prelevare încheiată vineri dimineață de este cea de-a doua realizată de la începutul acestui an la Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare”, potrivit Agenției Naționale de Transplant.

Rinichii, prelevați de medici de la ICUTR Cluj

Echipa de chirurgi a Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki, a realizat intervenția de prelevare ficat, iar cea a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Dan Pop, intervenţia de prelevare rinichi. 


la Centrul de Transplant Hepatic al Institutul Clinic Fundeni, viața unui alt pacient fără altă șansă a putut fi salvată în urma intervenţiei de transplant hepatic. Intervenția salvatoare a fost realizată cu succes de echipa de chirurgi condusă de Dr. Doina Hrehoreț, cu sprijinul echipei ATI coordonată de Dr. Mara Ștefan. 

La Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, sub coordonarea Conf. Dr. Florin Elec, alți doi pacienți aflați pe listele de așteptare au primit şansa mult visată pentru un transplant renal. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Medicii clujeni au prelevat rinichii unei adolescente aflată în moarte cerebrală în urma unui accident grav în Sibiu

Rinichii unui îngeraș de 10 ani, în moarte cerebrală, vor salva viața unui copil la Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter