Sănătate

Confort sporit în spitale. Cât vor plăti pacienții pentru condiții mai bune de internare

Asiguraţii din sistemul asigurărilor sociale de sănătate, care vor să fie internaţi în saloane cu grad sporit de confort din spitalele publice, vor plăti până la 300 de lei pentru fiecare zi de spitalizare.

Pentru confort sporit în spital se va plăti în plus/ Foto: pixabay.com Pentru confort sporit în spital se va plăti în plus/ Foto: pixabay.com

 

 


Reglementarea unui plafon maxim al tarifului perceput la cererea asiguraţilor pentru cazare, în saloane cu grad ridicat de confort e prevăzută în proiectul de Ordin comun al Ministerului Sănătății şi CNAS privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Hotărârii de Guvern pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

 


O zi de spitalizare în condiții mai bune

Potrivit proiectului normelor de aplicare a Contractului-cadru din sistemul sanitar, prevederea ar putea fi aplicată începând cu 1 iulie 2023, conform economica.net

„Asiguraţii suportă, în cazul spitalizării continue, contravaloarea serviciilor hoteliere (cazare şi/sau masă) cu grad ridicat de confort, peste confortul standard, acordate la cererea acestora”, se arată în proiectul contractului-cadru.


În prezent, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca dispune de un salon cu grad crescut de confort. Tariful de cazare în salon cu două paturi cu grad ridicat de confort e de 100 de lei pe zi/persoană, potrivit sursei citate.

Prin confort standard în ceea ce priveşte cazarea se înţelege salon cu minimum 3 paturi, grup sanitar propriu, cu respectarea normelor igienico-sanitare şi fără dotări suplimentare (televizor, radio, telefon, frigider şi altele asemenea), iar în ceea ce priveşte masa, cea acordată la nivelul alocaţiei de hrană stabilite prin acte normative.


Contravaloarea serviciilor de cazare cu grad ridicat de confort nu poate depăși cuantumul de 300 de lei pe zi. Tariful pentru servicii de cazare nu va fi perceput pentru ziua externării.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primul spital regional ar putea fi funcțional în 2027. Nu va fi cel din Cluj, în ciuda promisiunilor!

Ultimele Stiri
abonare newsletter