Sănătate

Un copil de 4 ani a primit un rinichi de la tatăl său! Transplantul dificil, efectuat de medicii din Cluj: „A fost ultima șansă”

Medicii clujeni au salvat viața unui băiețel de 4 ani printr-un transplant extrem de dificil și riscant. Copilul a primit un rinichi de la tatăl său.

Transplant de la copil la adult / Foto: Facebook - ICUTR Transplant de la copil la adult / Foto: Facebook - ICUTR

 

 


Sărbatorile Pascale aduc bucurie în sânul familiei unui băiețel de 4 ani tratat prin transplant la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj, anunță reprezentanții ICUTR.

 


Medicii clujeni i-au dat șansa la viață copilului printr-o intervenție foarte complexă. Băiețelul a primit un rinichi de la tatăl său:

„Transplantul pediatric este o prioritate pentru noi. Este vorba despre un transplant pediatric complex la un băiețel de 4 ani cu o greutate sub 20 de Kg cu o disproporție importantă de greutate față de tată (donator), dar și cu artere multiple care au crescut dificultatea intervenției.


Familia s-a adresat Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal ca fiind ultima șansă de transplantare în Romania. Evoluția copilului este excelentă cu probe de funcție renală normale încă din prima zi. Colectivul ICUTR are atât capacitatea, cât și dorința de a rezolva astfel de cazuri complexe în sfera transplantului renal și a urologiei”, a declarat Conf. Dr. Elec Florin, Șef secție Transplant Renal.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Jos pălăria! Medicii clujeni l-au vindecat complet pe Tudor, un pacient care a suferit 22 de operații și a stat 8 săptămâni la ATI din cauza unei complicații grave

Copil genial din Cluj! O fetiță de 8 ani e prima pe țară la Olimpiada Mondială de Engleză, categoria 9-11 ani. Povestea ei a inspirat și alți copii

Ultimele Stiri
abonare newsletter