Sănătate

8 vieți salvate prin transplant în doar 5 zile, la Cluj! Altruismul unor familii îndurerate a oferit șanse noi la viață

În ultimele 5 zile, 8 vieți au fost salvate de medicii de la Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca. Acesta este rezultatul gesturilor altruiste făcute de familiile donatorilor.

8 vieți salvate în doar 5 zile, la Cluj! / Foto: Facebook - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş 8 vieți salvate în doar 5 zile, la Cluj! / Foto: Facebook - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

 

 


Agenția Națională de Transplant a anunțat că 8 vieți au fost salvate în numai cinci zile la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca.

 


Medicii clujeni au efectuat 8 transplanturi și au reușit astfel să le ofere o nouă șansă la viață unor persoane care se aflau în cumpănă.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Familiile celor decedați și-au dat acordul pentru a dona organele acestora unor persoane care aveau nevoie de ele pentru a supraviețui:


„Vieţile a 8 români salvate în ultimele 5 zile la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca!  #Transplantul înseamnă VIAŢĂ!

Pentru ca acest «lanț al vieții» să fie posibil a fost nevoie de acceptul familiilor celor decedați. O decizie  grea și încărcată de emoții puternice, dar pe care din ce în ce mai mulți români au puterea să și-o asume. Mulţumim din suflet familiilor donatorilor, care printr-un gest altruist au reuşit să schimbe în bine viaţa unor oamnei necunscuţi, aflaţi în cumpănă!”, a transmis Agenția Națională de Transplant.


Patru intervenţii de prelevare organe au fost realizate, în ultimele zile la nivel naţional. Trei dintre acestea au fost efectuate la Spitalul Clinic Județean De Urgență Tg Mures şi una la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. 

„Respect şi recunoştinţă echipelor medicale implicate  pentru pentru profesionalismul şi munca depusă în această formă de vârf a practicii medicale care este transplantul. Agenţia Naţională de Transplant va depune în continuare toate eforturile pentru dezvoltarea acestei activităţi esenţiale în demersul de salvare a vieţii cât mai multor pacienţi români! #DA pentru VIAŢĂ!”, a adăugat Agenția Națională de Transplant.

CITEȘTE ȘI:

PREMIERĂ în Cluj-Napoca. Tehnică în transplantul de rinichi la ICUTR, de la mamă la fiu

O nouă șansă la viață. Transplant de rinichi pentru un pacient din Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter