Sănătate

Jos pălăria! Medicii clujeni l-au vindecat complet pe Tudor, un pacient care a suferit 22 de operații și a stat 8 săptămâni la ATI din cauza unei complicații grave

O echipă de medici clujeni a depus eforturi imense pentru a-l salva pe Tudor, un pacient cu insuficiență multiorgan care a ajuns în stare gravă la ATI. După 22 de operații și multă muncă din partea personalului SCJU Cluj, pacientul a fost vindecat complet.

Echipa de medici ai SCJU Cluj și Tudor, pacient cu insuficiență multiorgan, salvat de medicii clujeni / Foto: SCJU Cluj

 

 


În cazul lui Tudor, un pacient din Oradea în vârstă de 37 de ani, o simplă amigdalită bacteriană a condus la o insuficiență multiorgan (renală, circulatorie și hepatică).

 


Bolnavul a dezvoltat o infecție gravă la un picior, ajungând în șoc hemoragic și septic. În această stare a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, în data de 10 ianuarie, de unde a fost transferat pe Secția de Terapie Intensivă pentru următoarele 8 săptămâni.

A fost momentul în care echipele medicale multidisciplinare au intervenit pentru reabilitarea funcțiilor bolnavului și gestionarea în echipă a cazului complex.


Abordarea multidisciplinară a cazului a adus împreună medici de chirurgie generală și plastică, medici de anestezie și terapie intensivă, de boli infecțioase, nefrologi, cardiologi și kinetoterapeuți.

În intervalul de timp care a trecut de la internare, Tudor a suferit un număr de 22 intervenții chirurgicale, a trecut prin 250 de ore de filtrare a toxinelor din sânge și au fost folosite 58 de unități de sânge pentru transfuzii, 31 de unități de plasmă și piele artificială. Cheltuielile totale de spitalizare în acest caz se ridică la 531.840 lei.


Efortul celor implicați în gestionarea cazului a primit cea mai bună răsplată astăzi, 31 martie, odată cu externarea lui Tudor, vindecat complet.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Scrisoarea emoționantă a unui copil de 7 ani pentru medicii clujeni: „Am venit la spital cu o frică foarte mare, dar sunteți minunați”

Ultimele Stiri
abonare newsletter