Sănătate

Aparatură de ultimă generație pentru Spitalul Clinic de Recuperare. Investiție de 5,4 milioane euro din PNRR

Ambulatorul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj va fi dotat cu aparatură și echipamente medicale de înaltă tehnologie. Valorea investiției este de 5,4 milioane de euro.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, au semnat contractul de finanțare pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca cu aparatură și echipamente medicale de înaltă tehnologie/ Foto: Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, au semnat contractul de finanțare pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca cu aparatură și echipamente medicale de înaltă tehnologie.

 


Valoarea totală a proiectului finanțat prin PNRR - Planul Național de Redresare și Reziliență este de peste 26,5 milioane de lei.

„Investim în sănătate și în educație, cât de mult putem, acestea fiind resursele care asigură viitorul comunității. Ne bucurăm de o nouă reușită, un nou proiect pe bani europeni, în domeniul sănătății. Pacienții vor avea șanse noi și mai mari să acceseze servicii medicale de ultimă generație”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliul Județean Cluj.


Printre dotările preconizate a fi achiziționate pentru unitatea sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj se numără o cameră hiperbară cu echipamentele aferente și tehnologie de înaltă performanță, terapia fiind utilizată pentru tratarea și vindecarea unei palete extinse de patologii din toate specialitățile medicale, inclusiv în recuperarea post-COVID-19.

De asemenea, mai sunt propuse spre achiziționare un aparat pentru terapie cu microoscilații profunde, un sistem pentru realitate virtuală și tele-recuperarea deficiențelor neuromotorii și musculoscheletale, un aparat pentru tratamentul disfagiei și un sistem robotizat mobil pentru recuperarea mersului.


Nu în ultimul rând, Ambulatoriul Spitalului Clinic de Recuperare va fi dotat și cu un aparat pentru terapie Shockwave focalizat, un sistem robotic pentru reeducarea mâinii, cotului și umărului, un aparat cu crioultrasunete, un aparat de terapie Nanopulse, un ecograf 4D, șase electrocardiografe cu 12 canale și o bicicletă cu încărcătură și monitor EKG.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Sisteme de detecție INCENDIU la Spitalul Clinic de Recuperare și la cel de Boli Infecțioase

Echipamente medicale noi pentru Spitalul Clinic de Recuperare Cluj. Investiția depășește suma de 560.000 de lei

Ultimele Stiri
abonare newsletter