Sănătate

Medicii clujeni au salvat doi pacienți grav bolnavi prin transplantul renal: „Durerea s-a transformat într-o minune”

Doi pacienți au fost salvați prin transplant renal de medicii clujeni. O familie îndurerată de pierderea unui membru a fost de acord cu donarea de organe și a lăsat ca o „minune” să se întâmple.

Transplant / Foto: Facebook - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş Transplant / Foto: Facebook - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

 

 


O familie îndurerată de moartea unei persoane iubite a fost de acord cu donarea de organe, fapt care a dus la salvarea a trei pacienți grav bolnavi:


„DA pentru VIAŢĂ! O decizie care schimbă destine şi astfel 3 români  primesc o nouă şansă la viaţă prin transplant! Joi, 16 februarie, la Spitalul Judetean de Urgenta «Dr Constantin Opris» Baia -Mare s-a realizat o nouă intervenţie de prelevare organe prin bunăvoinţa unei familii  care a fost de acord cu donarea de organe. 


Se întâmplă, câteodată, ca providența să ne arunce la o răscruce de drumuri, acolo unde deciziile noastre pot să facă diferența dintre viață și moarte. Mulţumim din suflet  şi cu profund respect familiei donatrului, care şi-a găsit puterea de a face gestul altruist pentru donarea de organe şi a acorda altor oameni necunoscuţi o şansă la viaţă. Durerea acestei familii s-a transformat într-o minune  pentru alţi pacienţi, pentru alte familii care suferă alături de rudele lor în suferinţă”, a transmis Agenția Națională de Transplant.

Doi dintre pacienți, salvați de medicii clujeni

Doi dintre cei doi pacienți au primit rinichii prelevați de medicii de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj:


„Echipa de prelevare ficat a Institutul Clinic Fundeni , condusă de Dr. Guenadiy Vatachki, a adus speranţa pentru un alt pacient critic, a cărui unică şansă la viaţă era un transplant hepatic. Intervenţia salvatoare a fost realizată de echipa de chirurgi condusă de Dr. Doina Hrehoreţ, cu suportul indispensabil al echipei ATI, condusă de Dr. Cristina Martac.  

Rinichii au fost prelevaţi de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Andrei Tomuţă. Astfel, 2 pacienţi aflaţi în suferinţă de mai mulţi ani au primit şansa la o viaţă mai bună în urma intervenţiilor de transplant renal, realizate de echipele de transplant ale #ICUTR Cluj, conduse de Dr. Silviu Moga şi Dr. Dan Enache.  Mulţumim echipei de coordonare de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă «Dr. Constantin Opriș» Baia Mare - Dr. Andrei Mureşan, Dr. Adriana Stoicovici, As. Adela Mirela Botos, prima verigă în lungul lanţ de la suferinţă la speranţă, care a avut dificila şi emoționanta misiune de a fi alături de rudele îndurerate. De asemenea, apreciem implicarea conducerii acestei unităţi sanitare în susţinerea şi dezvoltarea Programului Naţional de Transplant. Este cea de-a 3-a intervenţie de prelevare organe realizată anul  acesta la Baia Mare”, a mai transmis Agenția Națională de Transplant.

CITEȘTE ȘI:

11 vieți salvate în această săptămână, prin transplant, inclusiv la Cluj

6 pacienți (2 din Cluj), salvați în mai puțin de 48 de ore prin transplant! Medicii clujeni au luat parte la cursa contracronometru

Ultimele Stiri
abonare newsletter