Sănătate

Scaner performant pentru histopatologie, la Institutul de Gastro din Cluj

Un dispozitiv ultraperformant de peste 500.000 de lei a fost achizițonat de Consiliul Județean Cluj pentru Institutul de Gastroenterologie-Hepatologie.

Scaner performant pentru histopatologie, la Institutul de Gastro din Cluj. FOTO: CJ Cluj Scaner performant pentru histopatologie, la Institutul de Gastro din Cluj. FOTO: CJ Cluj

 

 


Consiliul Județean Cluj a cofinanțat achiziția unui nou echipament medical pentru Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” din Cluj-Napoca, unitate sanitară din subordinea Ministerului Sănătății.

 


„Dotarea cu tehnologii moderne este indispensabilă pentru un act medical de cea mai bună calitate. Vom continua să investim în sănătate și să sprijinim financiar instituțiile spitalicești clujene pentru ca acestea să poată răspunde cât mai bine solicitărilor și necesităților pacienților”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Echipamentul, pentru care forul administrativ județean a alocat, din bugetul propriu al instituției, suma de 200.000 de lei, este un scaner de lame histopatologice. Aparatul a costat peste 500.000 de lei.


„Scanner-ul a costat 563.500 lei (200.000 de la CJ, diferența surse proprii). La echipament se mai adaugă softul de gestionare, inclusiv arhivare și colaborare inter-instituțională în valoare de 418.000 lei, finanțat de CL”, a declarat doctor Mihai Mleșnițe, managerul Institutului Regional de Gastroenterologie – Hepatologie „Profesor Dr. Octavian Fodor” Cluj-Napoca.

Acesta a fost deja livrat și este utilizat în cadrul Serviciului de Anatomie Patologică.

CITEȘTE ȘI:

Comuna Buza va fi racordată integral la rețeaua de apă, anunță Consiliul Județean Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter