Administrație

Comuna Buza va fi racordată integral la rețeaua de apă, anunță Consiliul Județean Cluj

Consiliul Județean Cluj a emis autorizația de construire pentru extinderea rețelei de apă potabilă în localitățile Buza și Rotunda, astfel încât toți locuitorii să beneficieze de acest serviciu.

sursă foto Consiliu Județean Cluj sursă foto Consiliu Județean Cluj

 

În prezent, localitatea Buza dispune de o rețea de distribuție, ce urmează să fie pusă în funcțiune, și care asigură alimentarea cu apă pentru cca. jumătate din locuitorii ei. În ceea ce privește satul Rotunda, acesta nu dispune de apă potabilă furnizată în sistem centralizat.


Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Odată cu finalizarea acestei investiții, toți locuitorii comunei vor beneficia de apă potabilă, de cea mai bună calitate, asigurată de Compania de Apă Someș. Vom continua să susținem toate aceste investiții care contribuie la creșterea calității vieții clujenilor”.

Conform proiectului gestionat de Primăria comunei Buza, noua rețea de alimentare cu apă va fi extinsă pe o lungime totală de 24 de km, din care aproximativ 13 km de conducte vor acoperi străzi din localitatea de reședință a comunei, neincluse în proiectul inițial de introducere a apei. În ceea ce privește satul aparținător, Rotunda, acesta va beneficia de o rețea nouă de apă, în lungime de 11 km. Întregul sistem de apă proiectat va beneficia de trei stații de pompare.


În valoare de 6.755.000 lei, investiția va fi finanțată din programul guvernamental destinat dezvoltării comunităților locale.

CITEȘTE ȘI:

Primăria Feleacu introduce rețeaua de canalizare în satul Gheorgheni din Feleacu

Lucrările de alimentare cu apă și canalizare din Huedin și satele învecinate, recepționate

11 sate din județul Cluj vor avea apă și canalizare. Investiție de 72 de milioane de lei

Ultimele Stiri
abonare newsletter