Sănătate

Chips-uri, retrase de urgență din magazinele Mega Image din Cluj! Conțin o substanță periculoasă: „NU consumați!”

Un sortiment de chips-uri a fost retras de urgență din toate magazinele Mega Image, inclusiv la Cluj, din cauza unei substanțe periculoase pe care o conține.

Chips-uri pe raft / Foto: depositphotos.com

 

 


Chips-urile „Terra Chips Stripes&Blues” au fost retrase de urgență de la comercializare din magazinele Mega Image, fiindcă acestea conțin o substanță periculoasă:

Chips-uri, retrase din magazinele Mega Image / Foto: ANSVSA

„Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându‐se un conținut ridicat de acrilamidă. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, anunță ANSVSA.


Acrilamida este o substanță chimică ce se poate forma în unele alimente. În principal, această substanță apare la alimente pe bază de plante, în timp ce sunt preparate la temperaturi ridicate, cum ar fi prăjirea sau coacerea (aici în cazul cartofilor). Studiile arată că acrilamida provoacă la animale cancer și este dăunătoare pentru oameni.

Toate produsele, distruse

„Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienților să NU consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s‐a achiziționat produsul. Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de 17.03.2023.


Le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm permanent calitatea și siguranța produselor noastre”, transmit reprezentanții Mega Image.

Detalii despre produs: 


TERRA CHIPS STRIPES&BLUES 110G 
Numar lot: 228 A3 
Termen de valabilitate: 29/03/2023 
Detalii referitoare la ceea ce este în neregulă cu produsul: 
Dorim sa va aducem la cunostinta ca Mega Image a retras de la vanzare produsul TERRA CHIPS 
STRIPES&BLUES 110G, cu lot: 228 A3 si cu termenul de valabilitate: 29/03/2023.

Vezi AICI toate magazinele Mega Image din țară din care au fost retrase chips-urile.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Figurine de ciocolată, contaminate cu metal, RETRASE din mai multe magazine Cora

Alertă alimentară! Două tipuri de iaurt au fost retrase de urgență din magazinele LIDL din Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter