Sănătate

Trei spitale din Cluj ar putea fi realizate cu bani din PNRR

Clujul ar putea beneficia de fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru extinderea cu un nou corp a secției clinice de neurochirurgie a Spitalului Județean de Urgență, dar și pentru realizarea altor două spitale.

Proiect Centru de Transplant Multiorgan Cluj/ FOTO CJ Cluj Proiect Centru de Transplant Multiorgan Cluj/ FOTO CJ Cluj

 

 


Ministerul Sănătății a publicat lista spitalelor eligibile pentru a obține finanțare în cadrul PNRR, apelul de infrastructură spitalicească.

 


Din cele 42 de proiecte eligibile, Clujul are trei obiective de investiții în infrastructura spitalicească. 

  • Recompartimentare clădire existentă și extindere cu un corp nou - secția clinică neurochirurgie – centru de patologie vasculo-cerebrală și neurochirurgie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj

95% finanțare prin PNRR


CITEȘTE ȘI:
EXCLUSIV. Loteria proiectelor PNRR. România trebuie să „taie” 2,1 MILIARDE de euro din propunerile de finanțare. Nu toate proiectele depuse vor primi bani.

Bugetul total solicitat - 39,219,840.61 euro fără TVA

Buget din PNRR -  37,258,848.58 euro fără TVA


  • Construirea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca

60% finanțare prin PNRR

Bugetul total solicitat - 328,092,601.00 euro fără TVA


Buget din PNRR - 196,855,560.60  euro fără TVA

  • Construirea Centrului de Transplant Multiorgan Cluj

80% finanțare prin PNRR

Bugetul total solicitat - 159,730,841.00 euro fără TVA

Buget din PNRR - 127,784,672.80 euro fără TVA

Lista proiectelor de infrastructură spitalicească eligibile de a fi finanțate prin PNRR poate fi consultată pe site-ul Ministerului Sănătății

În total, un număr de 42 de proiecte au fost declarate eligibile, fiind înscrise pentru finanțare, însă doar 25 vor fi desemnate câștigătoare la final și vor obține finanțare.

Fondurile ar urma să fie alocate pentru  realizarea de noi spitale, precum și pentru corpuri de spital, pavilioane sau secții noi.

Patru asemenea proiecte din Vrancea, Galați, Brașov și Sibiu au fost respinse. 

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Loteria proiectelor PNRR. România trebuie să „taie” 2,1 MILIARDE de euro din propunerile de finanțare. Nu toate proiectele depuse vor primi bani.

Tișe confirmă: „Nu toate proiectele Clujului vor fi finanțate prin PNRR”. Județul, dispus să se împrumute pentru Spitalul de Copii și Centrul de Transplant.

abonare newsletter