Sănătate

Alexandru Rafila a încercat amânarea Programului Național de Combatere a Cancerului. Ungureanu: „Un act CRIMINAL”

Emanuel Ungureanu, deputat USR și vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților a răbufnit în timpul dezbaterii privind Planul Național de Combatere a Cancerului.

Emanuel Ungureanu, deputat USR și vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților a răbufnit în timpul dezbaterii privind Planul Național de Combatere a Cancerului/ Foto: Emanuel Ungureanu/Facebook Emanuel Ungureanu, deputat USR și vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților a răbufnit în timpul dezbaterii privind Planul Național de Combatere a Cancerului/ Foto: Emanuel Ungureanu/Facebook

 

 


În cadrul unei dezbateri privind Planul Național de Combatere a Cancerului Emanuel Ungureanu a răbufnit, motivul, un amendament care prevedea implementarea acestui program în 1 ianuarie 2024, deși acest plan trebuia implementat la începutul anului viitor.

 


Planul Național pentru Combaterea Cancerului este o prioritate pentru România, iar amânarea implementării acestui program este de neacceptat.

„În marea lor NESIMȚIRE un grup de pesediști coordonați de Rafila s-au gândit să AMÂNE intrarea în vigoare a planului național de cancer, adică un act CRIMINAL.


Inițial au pus termenul 2024-2035, mai apoi au schimbat în 2024-2030, mai apoi iulie 2023-2030 și doar DUPĂ ce am dat de pământ cu IPOCRIZIA lor infinită, au revenit la perioada de implementare inițială, ianuarie 2023.

A fost cea mai dură bătălie din cei 6 ani de când sunt deputat și membru în Comisia de Sănătate din Camera Deputaților!


A fost o mare rușine să văd însă cum au fost folosiți pacienții cu cancer în conferințe de presă și festivități penibile și apoi, cu CINISM incredibil Rafila a SABOTAT îngrozitor planul de cancer.

Acest odios, pui de securist, trebuie să dispară din fruntea Ministerului Sănătății!”, a scris Emanuel Ungureanu.


La începutul lunii septembrie, senatul a adoptat proiectul de lege care va da României primul Plan Național de Combatere a Cancerului, a anunțat profesorul și deputatul Patriciu Achimaș Cadariu, cel care a coordonat echipa de experți care a elaborat documentul strategic. 

Chirurgul clujean de la Institutul Oncologic din Cluj a spus că planul se axează pe cinci localizări ale tumorilor solide: cancerul colorectal, mamar, de col uterin, bronho pulmonar și de prostată.

CITEȘTE ȘI:

Chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu: Planul național pentru prevenirea și combaterea cancerului devine lege

Emanuel Ungureanu în fața Institutului de Transplant Renal Cluj-Napoca: „Rafila, faci pușcărie tu și ai tăi dacă moare cineva aici”

Emanuel Ungureanu: „Rafila a dat «pe șest» 21 milioane de euro pentru consultanță Organizației Mondiale a Sănătății, unde a fost angajat”

abonare newsletter