Sănătate

Ne așteaptă valul 6 al pandemiei de COVID-19? Aproape 15.000 de cazuri în ultima săptămână

Aproape 15.000 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în ultima săptămână, dublu față de cel raportat în intervalul 27 iunie-3 iulie, a anunțat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a anunţat luni, 11 iulie, într-o conferinţă de presă că aproape 15.000 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în ultima săptămână/ Foto: Arhivă Monitorul de Cluj Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a anunţat luni, 11 iulie, într-o conferinţă de presă că aproape 15.000 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în ultima săptămână/ Foto: Arhivă Monitorul de Cluj

 

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat luni în cadrul unei conferință de presă că în ultima săptămână sunt aproape 15.000 de cazuri noi COVID-19, iar 20% dintre acestea sunt reinfectări. 


 

Bilanţul din ultima săptămână este dublu faţă de cel raportat în intervalul 27 iunie - 3 iulie când au fost înregistrate 7.726 de cazuri.


 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

„În săptămâna precedentă au fost înregistrate aproape 15.000 de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2, iar 2.717 dintre acestea, adică aproape 20%, sunt cazuri de reinfecţii. În unităţile sanitare de profil sunt în acest moment internate 1.410 persoane ceea ce reprezintă 5,84% din numărul de paturi alocate conform planului de rezilienţă”, a declarat Rafila.


Potrivit acestuia, în săptămâna precedentă au fost înregistrate 33 de decese la pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, dintre care 22 la bărbaţi şi 11 la femei.

Ministrul Sănătăţii a subliniat că în ultimele trei săptămâni s-a înregistrat o dublare săptămânală a numărului de cazuri de COVID-19.


„Număr paturi ATI - 1.847, ocupate 86. Nu avem niciun copil internat în secţiile de terapie intensivă. Din paturile alocate copiilor la nivel naţional sunt ocupate 225. Practic, în ultimele trei săptămâni, am avut o dublare săptămânală a numărului de cazuri”, a explicat Alexandru Rafila. 

De asemenea, ministerul Sănătăţii a anunţat că, începând de marţi, 12 iulie, se revine la raportarea zilnică privind cazurile de COVID-19.

 

CITEȘTE ȘI:

UE recomandă vaccinarea cu a patra doză anti-COVID-19 a persoanelor de peste 60 de ani: „Este crucial”

Unde va fi obligatorie masca în România? Rafila a anunțat ce se va întâmpla din toamnă

Ultimele Stiri
abonare newsletter