Sănătate

Unde va fi obligatorie masca în România? Rafila a anunțat ce se va întâmpla din toamnă

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre strategia Guvernului privind eventuale restricții în contextul unui noi val COVID-19.

O tânără într-un transport public gol în timpul pandemiei. Sursa foto depositphotos.com O tânără într-un transport public gol în timpul pandemiei. Sursa foto depositphotos.com

 

„Ministerul Sănătății nu poate impune niciun fel de restricții în afară de utilizarea măștii în spațiile medicale, pentru că acolo există o prevedere legală din anul 2016 în ceea ce privește limitarea transmiterii nosocomiale, a infecțiilor în general, iar pentru infecția cu SARS-CoV-2 am făcut recomandări foarte clare populației, utilizarea măștii în spațiile aglomerate, închise. Și mijloacele de transport în comun fac parte din această categorie. De asemenea, igiena individuală și, în măsura în care este posibil, evitarea aglomerației. 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

În plus, un lucru pe care poate să-l facă absolut oricine, mai ales acum, în sezonul cald, este aerisirea permanentă sau periodică, dar cât mai frecventă, a spațiilor închise acolo unde își desfășoară activitatea mai multe persoane. Este o măsură simplu de aplicat și care previne transmiterea acestei boli“, a spus Alexandru Rafila. 

Se pot impune noi restricții? 


„Nu este cazul! În momentul de față monitorizăm situația din spitale și nu există probleme în ceea ce privește asigurarea asistenței medicale. Dacă situația din acest punct de vedere devine îngrijorătoare, pot fi discuții pe care o să le aducem în atenție, dar nu este cazul pentru moment și nu cred că are rost să facem scenarii și să îngrijorăm într-un mod nejustificat populația.

Trebuie, însă, și dvs, dar și noi ca autorități, să pledăm pentru respectarea măsurilor individuale de protecție“, a spus, la România TV, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, citat de DCNews. 

CITEȘTE ȘI:

Alexandru Rafila, despre infectările cu COVID-19: „Vom intra pe un trend descendent care să ducă la dispariţia acestei probleme de sănătate publică”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Discutăm despre posibilitatea de a compensa vaccinurile”

Rafila, despre apariția cazurilor de variola maimuței în România: „Nu necesită măsuri de precauţie ca în cazul infecţiei cu noul coronavirus”

Ultimele Stiri
abonare newsletter