Politică

Petiție pentru numirea lui Mihai Goțiu la șefia Gărzii de Mediu: „Înțelege cum funcționează rețelele de tip mafiot”

Peste 4.200 de persoane au semnat o petiție prin care solicită numirea clujeanului Mihai Goțiu la șefia Gărzii Naționale de Mediu.

 

 


Declic a inițiat o petiție prin care cere conducerii USR să îl numească pe fostul senator de Cluj Mihai Goțiu comisar general al Gărzii Naționale de Mediu. Semnatarii petiției susțin că, pentru prima dată de la înființarea instituției, există șansa ca la conducerea ei să fie numită „o persoană care a demonstrat că îi pasă cu adevărat de protecția mediului, atât înainte de a intra în politică, cât și în calitate de senator al României”.

 


„În activitatea lui de aproape două decenii în slujba apelor, pădurilor și a aerului pe care îl respirăm, Mihai Goțiu a acumulat experiența necesară pentru a înțelege care sunt problemele și cum funcționează rețelele de tip mafiot din domeniul mediului și nu a acceptat compromisuri și nu a cedat în fața amenințărilor și presiunilor la care a fost supus, inclusiv atacuri fizice. Studiile lui juridice reprezintă un argument suplimentar pentru conducerea unei instituții care se ocupă de controlul modului în care legile sunt respectate și de sancționarea celor care le încalcă.

În concluzie, este greu de crezut că pentru conducerea GNM poate fi găsită o persoană mai potrivită care să întrunească, în mod cumulativ, cerințele necesare pentru asumarea unei asemenea responsabilități; cerințe legate de studii, competență, experiență, integritate, vocație și motivație personală”, se arată în textul petiției.


Mii de persoane au semnat petiția

Până la momentul redactării acestei știri, peste 4.200 de persoane au semnat petiția prin care se solicită conducerii USR numirea lui Goțiu la șefia Gărzii de Mediu, amintind partidului că a venit timpul „să își onoreze promisiunile făcute încă de la înființare”.

„Din toate aceste motive, în calitate de cetățeni, vă solicităm să dați curs petiției noastre de susținere și de numire a lui Mihai Goțiu în funcția de comisar general al GNM. Considerăm că acesta este un mod de a vă onora promisiunile făcute încă de la înființarea USR, când v-ați asumat să fiți vocea cetățenilor, precum și cele privitoare la protecția mediului, din timpul campaniei electorale”, se mai arată în petiția online.


Comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu este numit prin decizie a primului-ministru, la propunerea conducătorului autorității publice centrale pentru protecția mediului (ministrul Mediului). În timpul negocierilor legate de formarea Coaliției de Guvernare, s-a agreat că nominalizarea pentru comisarul general al GNM să fie făcută de USR-Plus, aceasta urmând să fie însușită de ministrul Mediului, respectiv prim-ministru.

300 de membrii USR-Plus cer demisia lui Goțiu

Peste 300 de membri USR-Plus au semnat o scrisoare publică prin care cer demisia lui Mihai Goțiu din partid. Membrii USR PLUS îl acuză pe fostul senator că timp de 2 ani a adus mai multe atacuri la adresa partidului. De asemnea, în scrisoare ei au postat mai multe link-uri ca și „dovadă” pentru cee ace au subliniat în scrisoare.


„Toate aceste atacuri au subminat munca noastră și a colegilor noștri din ultimii 4 ani, au lovit în moralul nostru în plină campanie, ducând la demoralizarea membrilor care afirmau: «noi construim și vin unii și dau cu piatră». Din punctul nostru de vedere aceste lucruri nu sunt acceptabile. Pentru interese personale sau meschine, Mihai Goțiu s-a delimitat de USR PLUS,a adus prejudicii de imagine și a contribuit la șubrezirea credibilității USR PLUS pe timp decampanie, aruncând la gunoi munca a mii de membri”, au scris membrii partidului USR PLUS în scrisoare.

CITEȘTE ȘI

Mihai Goțiu de la Cluj vrea la șefia Gărzii Naționale de Mediu

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter