Politică

Mihai Goțiu de la Cluj vrea la șefia Gărzii Naționale de Mediu: „De ce le e teamă?”

Fostul senator USR de Cluj Mihai Goțiu a recunoscut că dorește să preia conducerea Gărzii Naționale de Mediu.

 

 


Zvonurile apărute în urmă cu câteva zile au fost confirmate de fostul senator USR de Cluj Mihai Goțiu.

 


Cunoscut pentru activitatea sa în protejarea mediului, clujeanul a recunoscut că își dorește șefia Gărzii Naționale de Mediu, afirmând totodată că există voci care nu l-ar dori pe fostul parlamentar în această funcție.

După negocierile purtate, USR-PLUS va numi atât viitorul comisar general al Gărzii Naționale de Mediu, cât și președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, respectiv unul dintre secretarii de stat din Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Mihai Goțiu admite că vrea să facă „un pic de curățenie” în domeniu – la propriu și la figurat.


„Da, voi trimite scrisoarea de intenție și CV-ul. Au trecut aproape două decenii de când sunt implicat în luptele pentru mediu din România, mai întâi ca jurnalist de investigație și activist, iar în ultimii patru ani în Senat. Am văzut cât de mari sunt distrugerile, cât de extinse sunt rețelele de tip mafiot care distrug apele și pădurile, poluează, înalță munți de gunoaie, cine și cum le ține spatele dintre decidenții politici de la nivel local și central”, a precizat Goțiu, într-o postare pe Facebook.

Mihai Goțiu, fost senator: „Nu am de gând să ies din lupta pentru salvarea pădurilor”

Mihai Goțiu admite că „nu vrea să iasă” din lupta pentru salvarea pădurilor din România. De asemenea, fostul senator USR de Cluj, trecut pe linie „moartă” pe listele USR-PLUS Cluj la alegerile parlamentare din 2020, se bazează în continuare pe încrederea colegilor de partid.


„Și, pe lângă anii de documentări pe teren și munca legată de dezbaterea propunerilor legislative din domeniul mediului, am și avantajul studiilor juridice, necesare în activitățile de control, fie că e vorba de Garda Națională de Mediu, fie de atribuțiile unui secretar de stat. Așa cum am spus deja, nu am de gând să ies din lupta pentru salvarea pădurilor și a apelor României, ori pentru un aer mai curat în localitățile în care trăim”, a completat Mihai Goțiu.

„Mai departe, sper să-i conving și pe colegii din USR-PLUS că pot să duc la capăt o asemenea responsabilitate. Iar angajaților din Minister ori Garda Națională de Mediu chiar nu văd de ce le-ar fi teamă dacă va fi să ajung acolo. Mă rog, măcar unora dintre ei”, a conchis fostul parlamentar clujean.


CITEȘTE ȘI:

Valea Drăganului, „mutilată” de microhidrocentrale? Albia râului aproape a secat, Clujul și Bihorul au ajuns pe lista rușinii în Europa FOTO

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter