Politică

Prefectul de Cluj, în cărți pentru funcția de Secretar General al Guvernului?

Mircea Abrudean, prefectul de Cluj, ar putea fi luat în calcul de premierul Florin Cîțu pentru funcția de Secretar General al Guvernului.

 

 


Potrivit unor surse politice ale G4Media.ro, premierul României, Florin Cîțu, ar avea o listă scurtă, formată din trei nume pentru funcția de Secretar General.

 


Mircea Abrudean a fost numit prefect al Clujului în anul 2019, iar acum pare că ar avea o mare șansă la Guvernul României.

După ce redacția monitorulcj.ro a luat legătura cu prefectul de Cluj, acesta a spus că momentan informațiile respective sunt doar speculații și nimic concret, dar a adăugat și că este mândru, în momentul de față, de funcția pe care deja o deține.


„Deocamdată sunt speculații. Sunt prefectul județului Cluj, o funcție extrem de onorantă și cu multe responsabilități. Și sunt mândru să ocup aceasta poziție. În rest, vedem ce ne rezerva viitorul! Important e sa fim sănătoși și să facem cât mai mult bine pentru oameni, indiferent în ce poziții suntem”, a declarat Mircea Abrudean.

Celelalte două nume care ar fi luate în calcul de către prim-minstru sunt Lucian Heiuș, deputat PNL din Hunedoara, ales în 2016, și Tănase Stamule, profesor al Academiei de Științe Economice din capitală și fost consilier local.


Secretariatul General al Guvernului, prescurtat SGG, are rolul de a asigura derularea operațiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, dar și de a rezolva probleme organizatorice, tehnice, economice și ale activității Guvernului. Un alt rol este reprezentarea instituției în fața instanțelor judecătorești, conform site-ului gov.ro.

CITEȘTE ȘI:


Prefectul Clujului a donat plasmă pentru bolnavii de Covid-19

 

Angajat al Prefecturii Cluj, infectat cu CORONAVIRUS. Reacția prefectului

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter