Politică

28 de membri USR-Plus Cluj „se bat” să intre pe lista pentru alegerile parlamentare. Cine sunt aceștia?

Alianța USR-Plus a demarat competiția internă pentru alegerile parlamentare.

28 de membri USR-Plus Cluj „se bat” să intre pe lista pentru alegerile parlamentare. Cine sunt aceștia? 28 de membri USR-Plus Cluj „se bat” să intre pe lista pentru alegerile parlamentare. Cine sunt aceștia?

 

 


28 de membri ai Alianței USR-Plus s-au înscris în competiția internă pentru alegerile parlamentare din decembrie, urmând ca cei 14 candidați (10 pentru Camera Deputaților și 4 pentru Senat) să fie desemnați în cadrul unei conferințe județene ce va avea loc în următoarele zile.

 


„Sunt 28 de colegi din USR și din Plus, 16 din USR și 12 din Plus, care s-au înscris în competiția internă. Prima etapă, cea de înscriere, s-a închis și urmează să organizăm o conferință județeană care va avea loc cel târziu în data de 12 octombrie, online. În acea competiție, lista la Camera Deputaților și la Senat va fi aranjată prin votul membrilor din acea conferință”, a declarat Cătălin Sălăgean, președintele Organizației USR Cluj, pentru Monitorul de Cluj.

 


Membrii USR care vor loc pe listă sunt:

- Emanuel Dumitru Ungureanu;
- Mihai Goțiu;
- Andreea-Raluca, Hărăguș;
- Radu Ioan Chirilă;
- Constantin-Dragoș Sdrobiș;
- Vlad Cristian;
- Ciprian Doru Rigman;
- Marius Ovidiu Criste;
- Hînda Ioan Romică;
- Maria Alina Mester;
- Romana Harosa;
- Levente Elek;
- Radu Molnar;
- Ramona-Alexandra Toadere;
- Paul Bucur;
- Marius Strango.


Membrii Plus care vor în Parlament:

- Alexandrina-Ioana Nan;
- Iosif Marcu;
- Gabriel Dalalau;
- Cristian Bordei;
- Viorel Băltărețu;
- Manuela Petrescu;
- Călin Groza;
- Ioan Rus;
- Oana Olimpia Pop;
- Cornel Botoroagă;
- Elena-Loredana Ciubuca.
- Oana Murariu.


Dezbateri publice între candidați

Președintele USR Cluj a adăugat că, până la conferința membrilor din județ, în care vor fi aleși candidații pentru alegerile parlamentare, se vor organiza dezbateri între membrii înscriși în cursa internă, prin care atât clujenii, cât și membrii partidelor să îi poată cunoaște mai bine pe candidații care nu se bucură de notorietatea parlamentarilor Goțiu sau Ungureanu.

„Sper să putem organiza cel puțin una, poate chiar două dezbateri cu candidații, pe care intenționăm să le facem publice, cu prezența presei. Acestea sunt deocamdată niște planuri, vom decide astăzi, pentru că timpul este foarte scurt. Trebuie să facem aceste dezbateri pentru că ele au și rolul de a face mai cunoscuți candidații în interiorul organizațiilor USR și Plus, pentru că nu toți îi cunoaștem pe ceilalți”, a mai arătat Sălăgean.

Alianța USR-Plus Cluj vrea cel puțin trei deputați și un senator

Dacă la alegerile parlamentare din 2016, USR Cluj, partid aflat la primul scrutin electoral, a trimis în Parlament doi deputați (Emanuel Ungureanu și Adrian Dohotaru, devenit între timp independent) și un senator, pe Mihai Goțiu, la alegerile din 6 decembrie, Alianța speră să obțină trei mandate de deputați și unu de senator, la Cluj.

„Noi estimăm că vom trimite în Parlament trei deputați și un senator, cam acestea sunt locuri eligibile. Vom avea liste complete, de 10 deputați și 4 senatori”, a afirmat Cătălin Sălăgean.

Dohotaru: „Dacă voi candida, veți afla”

Adrian Dohotaru, ales în urmă cu patru ani pe listele USR Cluj, a demisionat din partid în octombrie 2018,  la o zi după ce noul președinte al USR, Dan Barna, a anunțat că vrea ca USR să se poziționeze în zona de centru-dreapta. Dohotaru anunța atunci că vrea să înființeze o mișcare politică de stânga.

În prag de alegeri, situația sa nu este însă foarte clară, iar contactat de reporterii Monitorul de Cluj, acesta a declarat că va anunța public când și dacă va mai candida pentru un nou mandat.

„În momentul în care voi candida, dacă voi candida, veți afla. Încă nu am luat o decizie, dar o să anunț public dacă va fi cazul”, a spus Dohotaru.

Merită menționat faptul că pe 2 octombrie, Adrian Dohotaru a anunțat că a depus un proiect de lege pentru amânarea alegerilor parlamentare până în martie 2021. Anunțul lui Dohotaru a venit după ce joi seară, la Antena 3, președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că partidul pe care îl conduce ia în calcul amânarea alegerilor parlamentare din cauza pandemiei de coronavirus.

Guvernul a stabilit deja data alegerilor parlamentare, prin hotărâre, pentru ziua de 6 decembrie 2020.

Data de 22 octombrie este termenul limită pentru depunerea listelor de candidaţi şi a candidaturilor independente în circumscripţiile electorale din ţară, potrivit calendarului alegerilor din 6 decembrie 2020.

CITEȘTE ȘI

„Scorul” politic național al alegerilor locale. La Cluj, ordinea se păstrează, PNL și UDMR depășesc rezultatul național, PSD e la jumătate!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter