Politică

Liderul PSD Cluj: „PNL a ridicat traseismul politic la rang de valoare liberală”

Conducerea PSD Cluj acuză PNL că „transferă ca la fotbal” sute de politicieni de la alte partide, în pragul alegerilor locale.

Liderul PSD Cluj: „PNL a ridicat traseismul politic la rang de valoare liberală” Liderul PSD Cluj: „PNL a ridicat traseismul politic la rang de valoare liberală”

 

 


Organizația PSD Cluj acuză PNL că recrutează masiv primari și consilieri locali social-democrați. Pesediștii spun că un asemenea nivel de traseism politic nu s-a mai văzut niciodată la Cluj, în ultimii 30 de ani.

 


„Asistăm la o transhumanță incredibilă: liberalii transferă ca la fotbal zeci de primari și sute de consilieri de la toate partidele în partidul lor. Au mai existat astfel de fenomene și în trecut, dar niciodată la o asemenea scară, PNL a ridicat traseismul politic la rang de valoare liberala”, declară Alexandru Cordoș, președinte interimar al PSD Cluj.

„După venirea la guvernare, PNL și-a dat seama că are nevoie de acești oameni”

Social-democrații clujeni susțin că una au promis și alta au făcut liderii PNL, odată ajunși la guvernare.


„Liderii PNL au susținut, în perioada 2016-2019, înainte de a ajunge la putere, că nu vor tolera astfel de practici, că ușile partidului vor fi închise pentru membrii PSD. De altfel, liberalii au atacat dur în ultimii ani aleșii locali social-democrați, acuzându-i de corupție și incompetență, promițând mereu că vor fi înlocuiți cu oameni noi, curați și pricepuți. După venirea la guvernare, PNL și-a dat seama că are nevoie de acești oameni, că nu sunt răi deloc și ar putea fi convertiți cu ușurință la liberalism. Iar carnetul de membru al PNL șterge automat orice suspiciune de corupție sau incompetență”, se mai arată în comunicatul transmis de PSD Cluj.

Ei amintesc de declarațiile făcute de importanți lideri PNL în cursul anului trecut, care spuneau că nu vor accepta aleși locali PSD în partid.


„Ferecaţi uşile PNL pentru orice ales local PSD. Nu aveţi ce să vorbiţi cu ei, zdrobiţi-i în alegeri, nu-i aduceţi în casă!” spunea Rareș Bogdan în 2019, după ce tocmai fusese ales prim-vicepreședinte al PNL.

„PNL a închis ușile. În partid nu mai e loc pentru nimeni care a girat acest regim profund nociv pentru România”, zicea președintele PNL, Ludovic Orban, în vara anului trecut. De altfel, a fost emisă și o decizie a Biroului Politic Național în acest sens, care cerea filialelor să nu primească membri PSD.


„Tot traseism se numeşte. Mai mult nu pot să vă spun eu, fiindcă nu am fost deloc implicat în această chestiune. V-aş ruga să puneţi întrebarea la cei care au făcut mutarea şi la cei care au acceptat-o”, a răspuns Klaus Iohannis unei întrebări privind trecerea la PNL a unor parlamentari social-democraţi, în iarna anului trecut.

Cordoș: „Mă întristează alegerea făcută de unii dintre foștii noștri colegi”

PNL își pierde orice credibilitate în fața electoratului prin acțiunile de acum, afirmă reprezentanții PSD Cluj. Ei susțin că liberalii au ajuns la guvernare în urma unui val masiv de simpatie, generat de promisiunea unei reforme politice profunde, iar principalele reproșuri făcute PSD după alegerile din 2016 au fost legate de oportunism, inconsecvență și toleranță pentru persoane pătate. PSD Cluj arată că PNL face exact aceste lucruri acum, pe repede-înainte, dorind parcă să bată un record.

„Sigur că mă întristează alegerea făcută de unii dintre foștii noștri colegi, care au decis să abandoneze partidul nostru, în favoarea acestui ghiveci de personaje aduse de peste tot, care este acum PNL. Există situații de-a dreptul tragicomice, unde filiale întregi au trecut de la alte partide la PNL, iar unii dintre vechii peneliști au demisionat, nemulțumiți de această nouă „politică de cadre” a conducerii. Pe mine nu mă surprinde ce se întâmplă, dar sunt convins că pe mulți oameni onești care intenționau să le acorde votul îi surprinde, iar rezultatele se vor vedea la alegeri”, a subliniat liderul PSD Cluj.

Amintim că, de la intrarea la guvernare a Partidului Național Liberal, mai mulți primari PSD din județul Cluj au decis să treacă în tabăra liberalilor. Printre ei, îi amintim pe primarul municipiu Turda, Cristian Matei, primarul Dejului, Morar Costan, sau primărița din Ceanu Mare, Liliana Moldovan.

 

CITEȘTE ȘI

Primarul ex-PSD al Dejului va candida pentru un nou mandat din partea PNL

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter