Politică

Primarul ex-PSD al Dejului va candida pentru un nou mandat din partea PNL

Primarul Dejului, Morar Costan, a făcut astăzi anunțul oficial: va candida pentru un nou mandat din partea Partidului Național Liberal.

 

 


Edilul anunța, în urmă cu două săptămâni, că a decis să se despartă de Partidul Social Democrat, însă va candida pentru un nou mandat. El arată că s-a simțit neapreciat în cadrul partidului, iar realizările sale au fost folosite de alți lideri pentru propria imagine.

„Acum două săptămâni anunţam că nu voi mai candida din partea Partidului Social Democrat la Primăria Municipiului Dej. A fost o decizie asumată, luată doar în momentul în care a fost evident pentru mine că munca şi efortul meu în acest partid nu sunt apreciate, fiind folosite de unii lideri doar pentru propria imagine, în scopuri politice personale”, a spus Morar Costan, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.


„Am trăit şi umilinţa de a fi suspendat din partid”

Primarul a amintit de „umilința” prin care a trecut când a fost suspendat din PSD, în urmă cu 10 ani, din cauza faptului că nu și-a plătit cotizația la partid, arătând că a fost „un gest politic justificat doar de ambiţia unora de a înlătura un om incomod”.

„Am trăit în PSD perioade frumoase, alături de oameni minunaţi dar am trăit şi umilinţa de a fi suspendat din partid, chiar dacă la acel moment eram singurul primar PSD al unui municipiu din judeţ. Un gest politic justificat doar de ambiţia unora de a înlătura un om incomod care nu a putut fi controlat. Un gest de neînţeles la acea vreme nici de către cei care m-au votat, de cetăţeni, de colegii de partid, nici chiar de către adversarii politici”, a continuat acesta.


Decizia vine după discuții cu liderii PNL Cluj

Edilul arată că liderii PNL Cluj au apreciat activitatea sa ca primar și i-au propus să se alăture partidului, promițându-i susținere la nivel local și național pentru viitoarele investiții.

„Am fost plăcut surprins să constat că deşi am făcut parte din partide politice diferite, liderii PNL Cluj au apreciat activitatea mea administrativă ca primar, modul în care m-am luptat pentru proiecte şi finanţări, felul în care munca mea a fost apreciată de cetăţenii municipiului Dej, de altfel, domniile lor făcând acest lucru şi public.


Discuţiile avute cu liderii PNL Cluj, Alin Tişe şi Daniel Buda au fost deschise şi aplicate pe posibilitatea de susţinere a marilor proiecte viitoare ale Dejului, pe identificarea de noi oportunităţi de investiţii şi pe suţinerea acestora la nivel naţional şi guvernamental. Am apreciat în mod deosebit eficienţa şi sinceritatea discuţiilor avute cu liderii PNL Cluj, în legătură cu posibilitatea construirii unui proiect comun pentru Dej şi dejeni precum și asigurările primite din partea domniile lor pentru susţinerea administrativă şi politică a oricărui proiect solid care este util pentru Dej”, a mai transmis Costan.

Primarul spune că nu are niciun interes personal să candideze din partea PNL

În final, primarul a dezmințit că el sau familia sa ar avea interese personale ascunse care l-au determinat să intre în PNL.


„Pentru aceste motive şi neavând niciun interes personal, eu sau familia mea, aşa cum se speculează, am decis să accept propunerea de a candida la Primăria Municipiului Dej din partea Partidului Naţional Liberal alături de o echipă responsabilă, pentru un proiect solid şi asumat”, a conchis Costan. 

Morar Costan s-a născut pe 9 septembrie 1956, în localitatea Sigău din județul Cluj. A absolvit Institutul Agronomic Cluj-Napoca și este primarul Dejului din 2008 încoace.

CITEȘTE ȘI

PSD pierde încă un primar din Cluj. Primărița din Ceanu Mare va candida pe listele PNL

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter