Politică

Clujeanul Mihai Goțiu, cel mai activ senator

După aproape trei ani de mandat, 21 de senatori au luat cuvântul în plenul Senatului de mai puţin de 10 ori, alţi 61 au vorbit de peste 50 de ori. Cel mai activ senator este Mihai Goţiu USR, cu 773 luări de cuvânt în plen.

La polul opus, 3 senatori au luat cuvântul doar la depunerea jurământului. La Camera Deputaţilor, cel mai activ a fost deputatul Florin Iordache, cu 2264 de luări de cuvânt.

Din 136 de senatori, 21 au luat cuvântul de mai puţin de 10 ori. Din cei 21 de senatori, 14 sunt din PSD. Printre aceştia, se numără şi fostul ministru de Interne, Carmen Dan, care a luat cuvântul de patru ori.


Mihai Goţiu de la USR conduce detaşat topul celor care au luat cuvântul în plenul Senatului de 773 de ori, urmat de Florina Presadă tot de la USR de 490 de ori, Nicolaie Şerban de la PSD de 478 de ori şi Eleonora Hărău de la PNL de 405 ori.

61 de senatori au luat cuvântul de peste 50 de ori. Printre aceştia se numără Ecaterina Andronescu de la PSD de 99 de ori, Alina Gorghiu de la PNL de 274 de ori, Cîţu Florin tot de la PNL de 242 de ori, Vlad Alexandrescu de la USR de 310 ori şi de la UDMR Cseke Attila de 246 de ori.


Nici în anul 2018, senatorii nu au fost foarte activi de la depunerea jurământului până în luna august. Un număr de 32 de senatori din totalul de 136 au luat cuvântul de mai puţin de 10 ori, în plenul Camerei superioare a Parlamentului, cei mai mulţi aleşi fiind de la PSD. Exact 19 social-democraţi nu s-au afirmat, printre acestia fiind şi fostul ministrul de Interne, Carmen Dan, care a avut doar trei luări de cuvânt în plen.

Nici Paul Stănescu nu s-a afirmat. El a vorbit doar de şase ori în plen, din 2016 şi până în prezent.


Fostul ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a vorbit în faţa colegilor din Senat de cinci ori.

Şi fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, s-a afirmat în faţa colegilor, acesta luând cuvântul de 227 de ori.


Florin Iordache (PSD) este în topul celor mai activi deputaţi, cu 2264 luări de cuvânt în plen.

În rândul membrilor PNL cu activitate în Parlament este liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, cu o prezenţă la vot de 82%. Turcan se află la al patrulea mandat de deputat de Sibiu, iar legislatura prezentă a avut 185 de luări de cuvânt în 121 de şedinţe şi 162 de luări de cuvânt în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. Raluca Turcan a depus 92 propuneri legislative dintre care 10 au fost promulgate legi , 47 interpelări şi întrebări şi 24 de moţiuni.


Printre deputaţii cu cea mai redusă activitate în Camera Deputaţilor este şi Nicolae Bănicioiu, deputat de Iaşi aflat la al 4-lea mandat. Acesta are o prezenţă la vot de 15%, nu a avut nicio interpelare, a luat o singură dată cuvântul în plen şi a depus o singură moţiune.

Kelemen Hunor, deputat de Harghita din partea UDMR, a luat cuvântul în Parlament de 13 ori, nu a avut nicio interpelare şi a propus 39 de propuneri legislative, dintre care 14 au fost promulgate ca legi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter