Politică

Danileţ: Între domnul Toader şi domnul Nicolicea, îl prefer pe Toader

Judecătorul Cristi Danileţ, de la Tribunalul Cluj, a declarat, joi, că l-ar prefera în continuare ca ministru al Justiţiei pe Tudorel Toader, el adăugând că Eugen Nicolicea este o soluţie şi "mai puţin oportună".

"Credeam că nu se poate mai rău până la domnul Toader, dar iată că există şi soluţii mai puţin oportune. Cred că există persoane în ţara asta care pot să fie într-adevăr ministrul Justiţiei şi care să susţină administrarea justiţiei, şi nu persoane care sunt într-un război cu magistraţii. (...) Între domnul Nicolicea şi domnul Toader, l-aş prefera în continuare pe domnul Toader, deşi am fost un mare opozant al dumnealui", a spus Cristi Danileţ.

Joi, Tudorel Toader a făcut declaraţii la Ministerul Justiţiei, în contextul în care PSD i-a retras sprijinul politic, iar premierul Dăncilă i-a transmis că aşteaptă ca acest lucru să fie dublat de demisie.


Tudorel Toader a anunţat că merge la Guvern şi va prezenta demisia din funcţia de ministru al Justiţiei, urmând ca premierul Viorica Dăncilă să ia o decizie.

"Merg la Guvern şi îi prezint doamnei prim-ministru demisia din funcţia de ministru al Justiţiei. Domnia sa va decide ce face cu această demisie, sigur, cel mai probabil o trimite la preşedintele Republicii, în felul acesta domnia sa declanşează procedura de remaniere prin solicitarea pe care a formulat-o şi trimis-o de aseară, are în acelaşi timp şi demisia mea şi cel mai probabil o trimite la preşedintele Republicii.


Voi rămâne până în momentul în care preşedintele îmi evalueazăm analizează, decide şi emite decretul pe de o parte de eliberare a mea, pe de altă parte de numire a noului ministru al Justiţiei", a completat Toader.

Deputatul Eugen Nicolicea este propunerea la ministerul Justiţie în locul lui Tudorel Toader, după ce PSD a decis să îi retragă sprijinul politic acestuia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter